Δήμος Αμφίπολης : Κοινοβουλευτικη παρέμβαση ΚΚΕ για το υποκατάστημα της τράπεζας

-39.jpg

 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος του Δήμου κατέθεσαν οι βουλευτες του ΚΚΕ κ Στολτίδης και Δελής

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε κατοίκους και φορείς του Δήμου Αμφίπολης στην ΠΕ Σερρών η επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υποκατάστημα στο Ροδολίβος αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα εντός της επικράτειας του Δήμου Αμφίπολης, ενώ η παύση λειτουργίας του θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, τόσο στους μόνιμους όσο και σε επισκέπτες προκαλώντας μεγάλη πρόσθετη ταλαιπωρία και κόστος για τις καθημερινές συναλλαγές. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ούτε είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις.

Επίσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Τράπεζα Πειραιώς -ως διάδοχος της Αγροτικής- διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δανείων και καταθέσεων, η επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος, θα πλήξει άμεσα και συντριπτικά την οικονομική δραστηριότητα κατοίκων και εργαζομένων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία τράπεζας, ειδικά δε για τους αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η παραπάνω ενέργεια δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, μείωσης προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους. Η διαχρονική αυτή πολιτική των τραπεζών, με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας του κλάδου, έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων κατά 50% και την απασχόληση κατά 34,3%, ενώ συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος του Δήμου Αμφίπολης και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτήν.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top