Πόλεμοι και κατάρρευση κρατών ενόψει

147065208_3812489852149364_7814833284178306274_n-e1626233143844.jpg

H διεθνής κοινότητα βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το ξέσπασμα πολέμων και οικονομικών κρίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση κρατών εξαιτίας της απενεργοποίησης της διπλωματίας. Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες σταμάτησαν να… ταξιδεύουν με την ίδια συχνότητα που το έκαναν έως τώρα. Το ίδιο και οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων. Επίσης κορυφαίοι αθλητές ανά τον κόσμο αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη καριέρα τους.

By The Clockwork Orange Times Team

Δείτε για παράδειγμα πόσα ταξίδια στο εξωτερικό έκανε μέσα στο 2021 ο Πρόεδος Biden. Kι εάν ο Αμερικανός ηγέτης είναι μία ειδική περίπτωση δεν συμβαίνει το ίδιο με την Αngela Merkel της οποίας η υγεία είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά κι εκείνη περιόρισε τα ταξίδια της στα απαραίτητα. Το ίδιο συμβαίνει με όλους σχεδόν τους ηγέτες στον πλανήτη.

Κι αυτό γιατί για να πραγματοποιηθεί ένα επίσημο ταξίδι ενός υπουργού Εξωτερικών για παράδειγμα θα πρέπει να τον συνοδεύουν οι σύμβουλοί του, το προσωπικό ασφαλείας, εάν ταξιδεύει με κυβερνητικό αεροσκάφος θα πρέπει να υπάρχουν οι πιλότοι και το πλήρωμα και να ενεργοποιηθούν μία σειρά προσώπων. Πρόσφατα ο κ. Δένδιας για παράδειγμα αναγκάστηκε να μείνει σε καραντίνα γιατί ήλθε σε επαφή με κρούσμα.

Ο ίδιος ήταν αρνητικός στον ιό αλλά μια ολιγοήμερη απουσία ή η αναβολή συναντήσεων σε τέτοιο επίπεδο μπορεί να επιδεινώσει καταστάσεις και διακρατικές σχέσεις.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον υπουργό Εξωτερικών του Iσραήλ  Yair Lapid ο οποίος αναγκάστηκε να παραμείνει σε καραντίνα όταν ένας βοηθός του εντοπίστηκε με κοροναιό. Ο βοηθός ήταν σε πτήση με τον Lapid και την ομάδα του καθώς επέστρεψαν από μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανένας από τους άλλους που ήταν στην πτήση, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού, δεν βρέθηκε να έχει προσβληθεί από τον ιό.

Ωστόσο, μετά από διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας, ο Lapid και η ομάδα του μπήκαν σε καραντίνα μέχρι περαιτέρω οδηγίες, ανέφερε η δήλωση.
Δεν ήταν σαφές πόσο καιρό ο Lapid σχεδίαζε να απομονωθεί, καθώς αυτοί που εμβολιάστηκαν και ανακτήθηκαν από το COVID-19 (όπως συνέβη στη περίπτωσή του) δεν απαιτείται να εισέλθουν στην απομόνωση, εκτός εάν επιβεβαιωθεί ότι έχουν τον ιό.

Η περίπτωση του  Lapid ακολουθεί μια σειρά υπουργών που αναγκάστηκαν να μείνουν σε καραντίνα είτε επειδή έπιασαν τον ιό είτε εκτέθηκαν σε άλλους που είχαν μολυνθεί.

Τον τελευταίο χρόνο, αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναγκάστηκαν να απομονωθούν μετά από επαφή με φορείς ιών.

Την ίδια στιγμή τα αντισώματα των πρώτων εμβολιασθέντων εξασθενούν και όλο και πιο πολύ πλήρως εμβολιασθέντες βρίσκονται ανάμεσα στους νοσηλευόμενους στα Νοσοκομεία ανά τον κόσμο.

Τον Ιούνιο, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πανδημικής πίεσης, ο Sean Fruit και η σύζυγός του αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Βέγκας. Εμβολιάστηκαν πλήρως και οδήγησαν ακόμη και για να αποφύγουν τα αεροπλάνα, αλλά μόλις έφτασαν εκεί …

“Έκανα την επιλογή να βγάλω τη μάσκα μου, και τώρα που κοιτάζω πίσω, πιθανώς μια κακή ιδέα”, εξομολογείται ο Fruit

Όταν έφτασαν στο σπίτι του Hollister στην περιοχή San Benito, ο Sean άρχισε να αισθάνεται άρρωστος. Αυτός και η σύζυγός του ήταν θετικοί για το COVID-19

“Ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό γιατί περάσαμε μόλις ενάμιση χρόνο αποφεύγοντας αυτό το πράγμα και ήταν τρομακτικό. Θέλω να πω ότι έφερα στο σπίτι την απειλητική για τη ζωή ασθένεια που σκότωσε ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα”, εξήγησε ο Fruit, ο οποίος πρόσθεσε, ” το μόνο χειρότερο από αυτό είναι να γνωρίζω ότι το μετέδωσα στα παιδιά μου

Πολύ μικρά για να εμβολιαστούν, τα παιδιά τους επτά και εννέα ετών, είχαν συμφόρηση και χαμηλό πυρετό . Αλλά ο Sean, ο οποίος έχει ιστορικό λοιμώξεων  ήταν άρρωστος στο κρεβάτι.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα τόσο άσχημο πόνο στο κεφάλι μου. Με το ιατρικό ιστορικό μου, είμαι αρκετά σίγουρος ότι αν δεν είχα την ώθηση από τον εμβολιασμό, ίσως να μην είμαι εδώ για να σας μιλήσω τώρα, ”

Από εννέα ασθενείς με COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο αυτήν την προηγούμενη εβδομάδα, δύο είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Από τους 13 ασθενείς με COVID στο νοσοκομεία Marin, δύο είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι.

Αυτή τη στιγμή, περίπου μία στις πέντε από τις περιπτώσεις μας είναι μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, πριν ήταν περίπου μία στα δέκα”, δήλωσε ο Υπεύθυνος Υγείας της Marin County, Dr. Matt Willis. “Προφανώς, υπάρχει η ανησυχία ότι το εμβόλιο μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta ή τα αντισώματα να καταρρέουν μετά από ένα διάστημα.”

“Αυτό δεν αποτελεί κατηγορητήριο για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά νομίζω ότι μας υπενθυμίζει ότι οι παραλλαγές είναι πραγματικές, αποτελούν κίνδυνο για εμάς και η καλύτερη αμυντική γραμμή μας εξακολουθεί να είναι αυτό το εμβόλιο.”

Ο Sean θα έπαιρνε ξανά το εμβόλιο, αλλά λέει ότι θα έκανε ένα πράγμα διαφορετικά όταν πρόκειται για τη μάσκα του – “Παρόλο που μου επιτρέπεται να τη βγάλω, δεν θα έπρεπε να το είχα κάνει”https://kourdistoportocali.com/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top