Δήμος Βισαλτίας : Η Τράπεζα έκλεισε , το ψήφισμα βγήκε και η ζωή συνεχίζεται

-62.jpg

Το ότι το υποκατάστημα της Εθνικής θα κλείσει στις 23 Ιουλίου είναι γνωστό καθώς έχουν ενημερωθεί εδω και πολλές ημέρες οι πελάτες .Το ότι θα έκλεινε είναι γνωστό εδώ και ένα μηνα. Στις 14 Ιουλίου λοιπόν το δημοτικο συμβούλιο Βισαλτίας προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας το οποίο θα σταλει αρμοδίως και εδω μάλλον τελειώνει το θέμα και η ζωή συνεχίζεται .Τουλάχιστον στην Αμφίπολη κάναν και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Με λύπη ενημερωθήκαμε, κατ ́ αρχήν από τον τύπο και στη συνέχεια από
υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι πρόθεση της κεντρικής διοίκησης της Εθνικής
Τράπεζας είναι το κλείσιμο μεταξύ άλλων και του καταστήματος της Εθνικής
Τράπεζας στη Νιγρίτα.
Το δυσάρεστο αυτό γεγονός, έρχεται να επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, την ήδη
δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση του Δήμου Βισαλτίας.
Το υποκατάστημα της Εθνικής στη Νιγρίτα εξυπηρετεί 29 κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Στους οικισμούς του δήμου μας ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες αγρότες και συνταξιούχοι.
Συγχρόνως, εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.
Με το παρόν ψήφισμα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Δημοτικό
Συμβούλιο και όλη η Βισαλτία είναι αντίθετη με οποιαδήποτε απόφαση
απομάκρυνσης του υποκαταστήματος από την έδρα του Δήμου και με κάθε μέσο που διαθέτουμε θα προστατέψουμε τα συμφέροντα των πολιτών και επαγγελματιών του Δήμου Βισαλτίας, προκειμένου να αποτρέψουμε την ερήμωση της περιοχής, την απώλεια θέσεων εργασίας και την οικονομική υποχώρηση της τοπικής κοινωνίας.
Άλλωστε, είναι δέον στα πλαίσια της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης η διαρκής δέσμευση των Επιχειρήσεων για ηθική συμπεριφορά και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής του εργατικού τους δυναμικού και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας γενικότερα.
Υπό το πρίσμα των γενικότερων αυτών αντιλήψεων, προσδοκούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Νιγρίτας , επισημαίνοντας τη διάθεσή μας να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια αυτή.
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στην
Περιφερειακή Διευθύντρια, στην Διευθύντρια του καταστήματος ΕΤΕ Νιγρίτας
καθώς και στους Υπουργούς και βουλευτές του Νομού Σερρών

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top