Δήμος Αμφίπολης : Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά

-94.jpg

Η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Χαγιάτι Λαδιά με χαρά σας καλωσορίζει στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις για το 2021, στην αυλή του Μουσείου.

Μετά από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των Μουσείων και των χώρων Πολιτισμού το Χαγιάτι Λαδιά αγκαλιάζει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση σε ένα δημιουργικό αντάμωμα με μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, ομιλίες και διαδραστικά εργαστήρια.

Τον κύριο άξονα για τον σχεδιασμό του φετινού προγράμματος αποτέλεσε η τοπική και κοινωνική ιστορία που ανασύρεται από τη συλλογική μνήμη φέρνοντας στο παρόν σκηνές από την περίοδο της καπνοκαλλιέργειας στην Πρώτη. Παράλληλα αναβιώνουν οι παραδοσιακές τεχνικές βαφής των υφαντικών νημάτων, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νήματα στον λαβύρινθο του κόσμου». Στο επίκεντρο μπαίνει το όρος Παγγαίο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη πολιτισμική διαμόρφωση των κατοίκων της περιοχής. Η γνωριμία με το βουνό επιχειρείται πολύπλευρα μέσα από την ομιλία για τις βραχογραφίες, τα μονοπάτια και τη χλωρίδα του.

Επιπλέον στα πλαίσια της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί στο κοινό το νέο μυθιστόρημα του Δημοσθένη Κοσλίδη «Sokραtεs, ο χαρακτήρας μου…..το πεπρωμένο μου». Η ομάδα «Έκφραση και Δημιουργία Πρώτης» θα εκθέσει τα ζωγραφικά της έργα και οι Παγγαιορίτες Κανταδόροι θα ανοίξουν μελωδικά τις εκδηλώσεις .

Τέλος με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου η περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Κιούπκιοϊ [η Πρώτη] μετά το 1821».

Η είσοδος στον χώρο γίνεται απαραιτήτως με την χρήση μάσκας. Στην αυλή του Μουσείου θα τηρηθούν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top