Δήμος Ηράκλειας : Αρνητικος ο Νίκος Μουρατίδης στην αναβολη των εμποροπανηγύρεων

-1.jpg

Καταψήφισε ο δημοτικος σύμβουλος Νίκος Μουρατίδης την απόφαση του δημοτικου συμβουλίου να μην πραγματοποιηθούν οι εμποροπανηγύρεις Ηράκλειας και Σκοτούσσας 

Διαβάστε το σχετικο απόσπασμα από τα πρακτικα της συνεδρίασης

Ο  Νικόλαος Μουρατίδης ρώτησε αν υπάρχει κάποια απαγόρευση, κάποιος νόμος από την κεντρική κυβέρνηση που απαγορεύει στον Δήμο Ηράκλειας και γενικά στους Δήμους να κάνουν πανηγύρια. 

 
Απαντώντας η Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση και ότι ο Δήμαρχος εξήγησε πως γίνονται τα πανηγύρια με ευθύνη του Δήμου. 

 
Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Μουρατίδης είπε ότι συμπερασματικά ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, δεν μπορεί να διοργανώσει τα πανηγύρια.

 Έπειτα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η ΚΥΑ μετατοπίζει την ευθύνη, μάλλον τη διοργάνωση των εμποροπανηγύρεων στους Δήμους της Ελλάδας και ότι ο κατάλογος των Δήμων αυτών είναι μεγάλος. 

 Έπειτα, ο κ. Νικόλαος Μουρατίδης ρώτησε πως θα απολογηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δημότες του Δήμου Ηράκλειας, αν στο επόμενο χρονικό διάστημα δούνε ότι κάποιοι Δήμοι καταφέρουν με αυτά τα πρωτόκολλα που υπάρχουν να διοργανώσουν πανηγύρια. Πως θα
απολογηθούν για τη μη διεξαγωγή των πανηγύρεων που είναι ένα γεγονός πολιτιστικό και οικονομικό για την περιοχή του Δήμου Ηράκλειας, γεγονός που το περιμένουν όλοι ένα χρόνο. Δεν μπορεί σε όλη
την Ελλάδα
να μη διοργανωθούν πανηγύρια. Πως θα απολογηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για αυτή την απόφαση που θα πάρουν; Τέλος, είπε ότι είναι κατά της απόφασης αυτής και την καταψηφίζει.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top