Δήμος Σιντικής : Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου

-18.jpg

Στην απόφαση για απαγόρευση πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στην περιοχή του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και κατ΄ επέκταση στην επικράτεια του Δήμου Σιντικής πέρασε η Αντιπεριφέρεια Σερρών σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής προστασίας.

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ενεργοποιείται η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Συγκεκριμένα τα σημεία είναι:

Α) Στον ορεινό όγκο Λαϊλιά (πάνω από την Ορεινή)

Β) Στο περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου

Γ) Στο περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για τις ημέρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4: Πολύ υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού.

Η απαγόρευση αφορά την ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2021. Έχει ισχύ από τις 7:30 το πρωί της ημέρας πρόβλεψης έως τις 7:30 το πρωί της επόμενης.

Για την εφαρμογή του μέτρου αποδεχόμαστε τον σχεδιασμό της Διοίκησης Π.Υ.Ν.Σερρών ως κάτωθι:

Ορίζονται 12 Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ με περιπολικά και τη χρήση φραγμών-εμποδίων:

  • Για τον ορεινό όγκο Λαϊλιά (πάνω από την Ορεινή) στη διασταύρωση για Κανέλλα
  • Για τον ορεινό όγκο Λαϊλιά (πάνω από την Ορεινή) στη λίμνη πάνω από το Καπνόφυτο
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στο Πεδίο βολής Αμπέλας
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στην Ι.Μ Κηρύκου και Ιουλίτης
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στο κτήμα Γάλβα
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στο σημείο Πισίνες
  • Για το περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων στην κατασκήνωση Πλατανακίων
  • Για το περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων στον Άγιο Δημήτριο
  • Για το περιαστικό δάσος στο Μανδράκι

Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στη συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς δρόμους. Απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και ΕΛ.ΑΣ, εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία των ανωτέρω περιοχών κατόπιν έγκρισης της Π.Υ.Ν.Σερρών.

Επίσης θα καταγράφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στις ανωτέρω περιοχές. Οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν στον σχεδιασμό και δράσεις για τη συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Π.Ε Σερρών, αντιπυρικής περιόδου 2021, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».

Για οποιοδήποτε περιστατικό είτε απορία που μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω, απευθυνθείτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Σιντικής Αριστείδη Καρατζούλη στο τηλέφωνο: 6937179087

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top