Εντυπωσιακή άνοδος του ΑΕΠ περίπου 10% κατά το Β’ τρίμηνο!

-ΠΥΞΙΔΑ-750x500-1.jpg

Σε εντυπωσιακούς ρυθμούς φέρεται να κινείται η αύξηση του ΑΕΠ κατά το Β’ τρίμηνο του έτους, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες και νέα δεδομένα για την πλήρη αναστροφή της τάσης και την ένταξη της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης πέραν των εκτιμήσεων, τόσο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όσο και των διεθνών οίκων!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αύξηση του ΑΕΠ κατά το Β’ τρίμηνο του 2021 φέρεται να είναι διψήφια!!! Να αγγίζει και πιθανόν να ξεπερνά το 10%!!!

Διαμορφώνοντας μια τάση εκτίναξης της ελληνικής οικονομίας από την βαθιά ύφεση του 2020 που κινήθηκε στο 8,2%!

Οι ίδιοι έγκυροι οικονομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ραγδαία ανοδική και στο βαθμό που δεν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες που θα ανατρέψουν τα μακροοικονομικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα εφαρμογή νέων λοκντάουν, τότε στο τέλος του έτους θα κινηθεί πέραν των εκτιμήσεων της κυβέρνησης (3,6%), του Δ.Ν.Τ (3,8%) και των διεθνών οίκων που πιθανολογούσαν ρυθμούς ανάπτυξης που δεν θα ξεπεράσουν το 4,5% στην καλύτερη περίπτωση.

Με βάση τα δεδομένα του εντυπωσιακού Β’ τριμήνου, οι προσδοκίες και οι εκτιμήσεις που διαμορφώνονται για την αύξηση του ΑΕΠ στο τέλος του χρόνου φέρουν ρυθμούς ανάκαμψης που θα προσεγγίσουν το 6,5%, εάν φυσικά δεν υπάρξει λόγω πανδημίας ανακοπή της ανοδικής τάσης και όλα εξελιχθούν βάσει των σημερινών δεδομένων!

Radar.gr.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top