Δήμος Βισαλτίας : Συμμετοχή στην πρωτοβουλία “ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ”.

help_fire-768x768-1.jpg

Ο Δήμος Βισαλτίας ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και συμμετέχει στην νέα «πράσινη» πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των πληγέντων περιοχών, “ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ”.

Ο Δήμος Βισαλτίας στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους και τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες, όπως έκανε και πέρυσι με τους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας.

Κανένας Δήμος μόνος , κανένας πολίτης μόνος

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταγράφει τις ανάγκες των Δήμων που πλήττονται για να μπορέσουμε όλοι να τους βοηθήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει.  

Την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο link:  

https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Συμμετοχή στην “πράσινη” πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, “ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ”, για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος

Μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος αλλά και την συνδρομή ιδιωτών χορηγών, ο Δήμος Βισαλτίας θα συμμετέχει στην υλοποιήσει μιας σειράς από “πράσινες δράσεις”, που στόχο θα έχουν αφενός την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών, αφετέρου τη θωράκιση των πόλεων  απέναντι στις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.

Μια από τις δράσεις αυτές, είναι η πρωτοβουλία  “ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ”, μέσα από την οποία θα επιδιωχθεί να συγκεντρωθούν πόροι, με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν αναδασώσεις πληγέντων περιοχών, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top