Οι Γερμανοί δεν στέλνουν βοήθεια για τις φωτιές. Θα στείλουν τις ανεμογεννήτριες για τα καμένα

1BBC9ECA-4C3E-4099-A0B5-7EC1E6DB07FA.jpg

 Κάποιοι περίμεναν πως η Γερμανία με την πανίσχυρη υποδομή στην δασοπυρόσβεση, θα έπρεπε πρώτη να βοηθήσει την «φίλη, σύμμαχο και εταίρο» Ελλάδα.

Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει την ιστορία μας η οποία συνεχώς επαναλαμβάνεται. Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός εμπρηστής της Ελλάδας.

Αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού. Από τον Πόντο και την Σμύρνη μέχρι το Δίστομο και τώρα τα βουνά της Εύβοιας, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Όχι, η Γερμανία δεν θα στείλει πυροσβεστικά. Δεν θα στείλει πυροσβέστες. Δεν θα βοηθήσει καν με υλικοτεχνική υποδομή. Αντίθετα, η Γερμανία θα στείλει τις ανεμογεννήτριες που θα καρφωθούν ως λάβαρο του κατακτητή, στην καμένη ελληνική γη.

Χρηματοδοτούμενες μάλιστα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, το οποίο διαχειρίστηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του.

Έτσι, τα υποτιθέμενα δισεκατομμύρια που θα έφερναν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στην Γερμανία για την αγορά ανεμογεννητριών. Εάν δείτε προσεκτικά το περιβόητο σχέδιο Πισσαρίδη και τους τομείς που θα διατεθούν τα χρήματα, πραγματικά θα ανατριχιάσετε.

Καμία μέριμνα για την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης σε κάθε δυτική οικονομία, αλλά αντίθετα πακτωλός δισεκατομμυρίων για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη.

B1FBC6EE 3A02 4191 9F78 0A2AE8326000

Καμία μέριμνα για την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης σε κάθε δυτική οικονομία, αλλά αντίθετα πακτωλός δισεκατομμυρίων για την υποτιθέμενη πράσινη ανάπτυξη.

Η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάπτυξη της γερμανικής βιομηχανίας πάνω στο ολοκαύτωμα της Ελλάδας.

Όπως ακριβώς το περιέγραψε το Δ.Ν.Τ. στην πρόσφατη αποτίμηση του ελληνικού προγράμματος για το ταμείο ανάκαμψης. Το οποίο θα τινάξει στον αέρα το ήδη κατεστραμμένο εμπορικό ισοζύγιο, προκαλώντας μείωση στην ελληνική παραγωγή και αύξηση των εισαγωγών.

Είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ότι υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Έστω και τώρα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top