Πανικός: Το Μαξίμου φλέγεται…

231617019_4192128300902398_334293011892672492_n-φωτια.jpg

Σε πλήρη πανικό βρίσκονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αφού βλέπουν ότι κανένα αφήγημα  από αυτά που έχουν πει μέχρι τώρα δεν τους βγαίνει. Ακόμα και η ανάρτηση του υφυπουργού παρ τω πρωθυπουργώ Άκη  Σκέρτσου ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι η χώρα διαθέτει πολλά και σύγχρονα πυροσβεστικά αεροπλάνα του γύρισε μπούμερανγκ, καθώς τον διέψευσαν οι εκατοντάδες  πολίτες και δήμαρχοι των περιοχών  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις φωτιές ζητούν εναγωνίως εναέρια μέσα για να σβήσει η φωτιά.

Που σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να διαθέτει τόσο εναέρια μέσα, τα οποία δεν απέκτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά τα περισσότερα απουσίαζαν από τα πύρινα μέτωπα; Γιατί άραγε; Είναι το ερώτημα που η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται πεισματικά να απαντήσουν.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι στις συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση την επόμενη μέρα –μέχρι δηλαδή  να προκηρύξει εκλογές – οι εισηγήσεις από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ακολουθήσει ένα σχέδιο βασισμένο επάνω σε τρεις πυλώνες.

-Ο πρώτος έχει να κάνει φυσικά με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα. «Αυτό που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές γιατί τα σπίτια ξαναχτίζονται». Θα επιμείνει  δηλαδή  η κυβέρνηση στο ότι παρά την μεγάλη έκταση που είχαν οι φωτιές δεν υπήρξαν νεκροί. https://b44976e962a63c826aacb2265b5c0402.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

– Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα δώσουν έμφαση έχει να κάνει με τους εμπρησμούς. Ξαφνικά η χώρα γέμισε εμπρηστές οι οποίοι θέλουν το κακό της χώρας μας. Τα πιο ακραία  στελέχη της ΝΔ δίνουν μάλιστα και πολιτική προέκταση στο θέμα -χωρίς φυσικά να τολμούν να ξεστομίσουν κατηγορίες εις βάρος κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου – αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ  έχουν συμφέρον  να καεί η Ελλάδα.

Το τρίτο σκέλος αφορά  την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της εθνικής τραγωδίας που βρήκε τη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην  κυβέρνηση λένε ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου μελέτη και επικαιροποίηση των βασικών πυλώνων, στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς είναι προφανές ότι οι ανάγκες που γεννά η καταστροφική πύρινη λαίλαπα είναι δυσθεώρητες και δεν μπορούν να καλυφθούν με τους υπάρχοντες εθνικούς πόρους.

Η λογική που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου τουλάχιστον αυτή την στιγμή είναι να δοθούν κάποιες κρατικές ενισχύσεις και στη  συνέχεια να υπάρξουν δανειοδοτήσεις από τις Τράπεζες  με χαμηλά επιτόκια .

Φυσικά ξεχνούν ότι οι πολίτες στην Εύβοια που έχασαν όλο τους το βιός δεν θα μπορούν να πάρουν κανένα δάνειο – στην πραγματικότητα θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης- ενώ όσοι έχασαν τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια θα είναι δύσκολο να τα ξαναφτιάξουν αφού μιλάμε για πολύ ακριβές κατασκευές.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε την συμμαχία του Νότου την οποία όπως είναι γνωστό είχε εμπνευστεί και δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στο παρελθόν λοιδωρήθηκε  γι αυτό  από την ΝΔ.

 Οι πληροφορίες λένε ότι έχει ξεκινήσει  ο σχεδιασμός μιας νέας εκστρατείας για την αναζήτηση συμμαχιών, κυρίως με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη των χωρών που επλήγησαν κατά προτεραιότητα από το φετινό καταστροφικό κύμα πυρκαγιών.

https://eretikos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top