Tίποτε αυτονόητο, τίποτε δεδομένο

228253192_1188076515043111_1821484610390231020_n-1024x576-1.jpg

Tίποτε αυτονόητο, τίποτε δεδομένο. Από την ίδια τη ζωή, έως το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τον σκύλο σου, το ίδιο σου το είναι. Τίποτε δεδομένο για κανέναν. Δεν υπάρχουν δεδομένες επιχειρήσεις, δρόμοι, αυτοκίνητα. Τίποτε απ΄όλα αυτά μπορεί να μην χρειάζεσαι στο κοντινό μέλλον. Ούτε καν το φαγητό.

Πάρτε παράδειγμα αυτούς τους συμπολίτες μας που βλέπεις να έχουν φορτώσει τη ζωή τους σε μια βαλίτσα στο δρόμο προς το άγνωστο μέλλον. Θα αποκτήσουν ποτέ εκ νέου το σπίτι τους; Θα αποκτήσουν εκ νέου σπίτι; Ξέρεις αυτή η εικόνα δεν είναι μακρινή, δεν συμβαίνει κάπου στη Yunan της Kίνας όπου πετάνε αλανιάρες νυχτερίδες οι οποίες έχουν την δύναμη να αλλάζουν τον κόσμο- συμβαίνουν δίπλα σου, στην Εύβοια και ο φακός των ΝΥΤ στέλνει το μήνυμα παντού: Θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα.

Aυτοί οι συμπολίτες μας από νοικοκυραίοι μέσα σε μία νύχτα έγιναν πυρόπληκτοι και παρακολουθούν σαστισμένοι να συγκεντρώνονται τρόφιμα και βοήθεια για τους ίδιους. Πρόσφυγες στη χώρα τους. Εάν έχουν μία ευθύνη είναι το γεγονός ότι δεν αφιέρωσαν χρόνο για γνώση…

Τώρα παρακολουθούν σαστισμένοι τα εξής>

Μια τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει στηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, καθώς Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχύσουν τόσο τις κατά τόπους δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και τους πυρόπληκτους  σε όλη τη χώρα.
Οι συγκλονιστικές εικόνες από την Αττική, την Εύβοια, την Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά και τα δεκάδες μέτωπα κατάσπαρτα ανά την επικράτεια έχουν κινητοποιήσει εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που προσέρχονται από νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης, προσφέροντας υλικό για τις πρώτες δύσκολες ώρες στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Παράλληλα, εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κτηνίατροι, αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς δεκάδες οικόσιτα ζώα βρέθηκαν χωρίς στέγη στα μέτωπα των πυρκαγιών.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική, ενεργοποιήθηκε σημείο τροφοδοσίας και συγκέντρωσης τροφίμων για πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Το σημείο βρίσκεται στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού και μπορούν να απευθύνονται σε αυτό τόσο οι πληγέντες, όσο και μέλη των δυνάμεων που συμβάλλουν στην πυρόσβεση. Στο ίδιο σημείο συγκεντρώνονται επίσης προσφορές πολιτών και φορέων. Μεταξύ άλλων προσφέρονται:

μερίδες φαγητού,

νερά,
μάσκες και
σάντουιτς.

ΚΕΔΕ: Πλατφόρμα συγκέντρωσης υλικού «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ζητά να στηριχθούν έμπρακτα όλοι οι Δήμοι και οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, αυτή τη δύσκολη στιγμή κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος σε αυτή τη δοκιμασία. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από την πρώτη στιγμή έχει έρθει σε επαφή με τους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές , ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους και να μπορέσει να τους βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει.

Την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο λινκ: https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top