ΠΕ Σερρών : Νέα Έκτακτα μέτρα με την επιβολή προστίμου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

-30.jpg

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε  στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», το Κυβερνητικό Υπουργικό Συμβούλιο προεξέχοντος της Προέδρου της Δημοκρατίας, προχώρησε σε ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου Πυρκαγιών.

Τα παρακάτω «μέτρα», θα έχουν ισχύ μέχρι την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 06:00πμ, ενώ αυτή δύναται να παρατείνεται ή να ενεργοποιείται εκ νέου έως και την 31 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ημερών και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη αποφασίστηκε:

  1. Η Απαγόρευση, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές “NATURA”, Δάση, Εθνικούς Δρυμούς, Άλση εντός οικιστικών ιστών. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1000) ευρώ.
  2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ απορριμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ μελισσοκομία). Για κάθε παράβαση, μη θιγόμενων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές το ποσό τον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Για περαιτέρω πληροφορίες που άπτονται στην περιφέρεια του Δήμου Σιντικής απευθυνθείτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Αριστείδη Καρατζούλη στο τηλέφωνο: 6937179087

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top