Π.Ε Σερρών : Ως τις 20 Αυγούστου τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών,

-43.jpg

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση που συνυπογράφουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας παρατείνονται μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021 τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, όπως αυτά προβλέπονται στην από 05 Αυγούστου 2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται:

1) Κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών στο σύνολο της Επικράτειας, με τους παραβάτες να τιμωρούνται από τις αρμόδιες αρχές με διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

2) Κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά με τους παραβάτες να τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των παραπάνω, την διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή διοικητικών προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top