Δήμος Βισαλτίας : Με επιτυχια η εκδήλωση 200 χρόνια ελληνικο τραγούδι ( φώτο )

236354028_1527107354295077_5581604512001181317_n.jpg

Ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από το μουσικό σχήμα «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ», απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν το Σάββατο 14 Αυγούστου στη Μαυροθάλασσα. Τη συναυλία με τίτλο «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο κόσμος, που κατέκλυσε την πλατεία της Μαυροθάλασσας, απ’ άκρου εις άκρον, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του covid-19, απόλαυσε μια ξεχωριστή βραδιά που όμοια της δεν είχε ποτέ διοργανωθεί στην πρώην Δημοτική Ενότητα Τραγίλου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Μικρά Ασία κτλ και για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση λαϊκά τραγούδια. Αυτό για να επιτευχθεί έγινε προσθήκη τριών εξαίρετων μουσικών, του Κώστα Ντόκα (μπουζούκι), του Μιχάλη Μπουρέλου (κιθάρα) και του Γιώργου Ξανθούλη (ακορντεόν). Τραγούδησαν Γούναρης Αστέριος, Καταρτζής Μίμης, Κουντουράς Άρης, Κουντουράς Νάσος, Μπουρέλος Μιχάλης, Ξανθούλης Γιώργος και Ρόκας Παναγιώτης.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Ζάρκος Νίκος(κλαρίνο), Ζαρίμπας Παναγιώτης (ούτι και βιολί), Μάγειρας Βασίλης (κρουστά), Μπουρέλος Μιχάλης (κιθάρα), Ντόκας Κώστας (μπουζούκι), Ξανθούλης Γιώργος (ακορντεόν) και Φουρλάκης Τάσος (λαούτο και αρμόνιο). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης, ο ιερέας της Μαυροθάλασσας πατέρας Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Γιάννης Αδαμούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γκανιόπουλος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων: Μαυροθάλασσας Γ. Σαουλίδης, Δάφνης Π. Σιτσόγλου, Σιτοχωρίου Κ. Τσιάντας, Τραγίλου Ιορδ. Παντικίδης και ο πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας και εμψυχωτής του σχήματος Δημήτρης Δάπης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top