ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΣΕΡΡΩΝ : Εκδήλωση μνήμης στο Τσαλ Νταγ

-εκδηλωση1-e1630316227634.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29/8/2021 η εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στη μάχη του Τσαλ Νταγ, που οργάνωσαν η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, το Συμβούλιο Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και τα παραρτήματα Αν. Μακεδονίας – Θράκης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και στην οποία συμμετείχε και το παράρτημα Σερρών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εξιστόρηση  του χρονικό της μάχης από το Δήμο Ζαχαριάδη, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και πρόεδρο του Παραρτήματος Καβάλας, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ορέστη Λιώλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στα αντάρτικα τραγούδια.

«Η ηρωική μάχη που δόθηκε από τους αγωνιστές του 26ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ το 1944 εναντίον των φασιστών Βουλγάρων κατακτητών στην ορεινή περιοχή του Πλαταμώνα Καβάλας, αποτελεί οδηγό για την δράση μας σήμερα. Το παράδειγμα των μαχητών που τιμήσαμε είναι ξεκάθαρο, όταν ο λαός θέλει να διώξει από πάνω του τον κατακτητή και το δυνάστη, τότε ό,τι και να κάνουν οι κεφαλαιοκράτες και οι εκπρόσωποί τους είναι από χέρι χαμένοι. Γιατί εμείς συνδέουμε τους αγώνες του χθες με την επίλυση των  βασικών οξυμένων εργατικών – λαϊκών προβλημάτων  στην πορεία της ταξικής πάλης. Όσο δυναμώνει η εργατική – λαϊκή πάλη, όσο αποκτά πιο μαζικά χαρακτηριστικά, όσο βαθαίνει ο αντικαπιταλιστικός-αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός της, τόσο θα είναι δυνατόν και στο σήμερα να μετρά νίκες, αλλά κυρίως να διαμορφώνονται οι όροι για τη ριζική αντιμετώπισή τους με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, που θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τους εργαζόμενους στην εξουσία και κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή μια σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνική οργάνωση.»


Συνεχίζουμε με περισσότερο πείσμα στους αγώνες που έρχονται!!!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top