Δήμος Σιντικής : Η «Βασίλισσα Αμαλία» έρχεται για μία μοναδική παράσταση στο Σιδηρόκαστρο

amalia2-1068x712-1.jpg

Υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, η επετειακή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η «Αμαλία, Μια Βαυαρή Βασίλισσα στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος».  έρχεται στο Θερινό  Θεατράκι του Σιδηροκάστρου την Παρασκευή (10/09) και ώρα 20:30μμ.

Αποτελεί ένα έργο αληθινών γεγονότων που θα καθηλώσει το κοινό και θα δώσει μία λάμψη παράδοσης και θρυλικής βιωματικής εξιστόρησης. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, συνεπαίρνουν με τις διαπρύσιες ερμηνείες τους θεατές, μέσα από την διαλογικά ανεπτυγμένη και στωική σκηνοθεσία  του Ένκε Φεζολλάρι.

Το σενάριο έχει ως θέμα, την Ελλάδα που κάνει τα πρώτα της βήματα σαν ελεύθερο κράτος όπου η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό του βασιλιά Όθωνα. «Ερωτεύεται», όπως ομολογεί η ίδια στις επιστολές της προς τον πατέρα της, τη νέα της πατρίδα, εργάζεται με πάθος για να υλοποιήσει όσα οραματίζεται ασκώντας άμεση επίδραση στην κοινωνία, τη μόδα αλλά και την πολιτική της εποχής.

Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, τα ιστορικά στοιχεία φωτίζονται με διαφορετικό τρόπο προσφέροντάς μας ένα νέο σημείο θέασης της ιστορίας της Ελλάδας, έκκεντρο και συνάμα γοητευτικό. Ένα ταξίδι ιδιαίτερα γοητευτικό στους σκονισμένους δρόμους του Ναυπλίου και της Αθήνας του 1830, με τους γενναίους οπλαρχηγούς, τον κουρασμένο από τον πόλεμο μα περήφανο λαό, τους Φαναριώτες, τις Μεγάλες Δυνάμεις να πιέζουν για την απόκτηση της εξουσίας, τους Έλληνες που θέλουν ανεξαρτησία και Σύνταγμα, την ελπίδα προσάρτησης των αλύτρωτων περιοχών, ανάμεσα στα αρχαία μάρμαρα, τα χαμηλά φτωχικά σπιτάκια, τα επιβλητικά νεοκλασικά, τους Βαυαρούς με τους παχυλούς μισθούς, τους ήρωες που ζουν ρακένδυτοι κι εξαθλιωμένοι, τα δάνεια, τις δόσεις, τους εκβιασμούς, τα πολιτικά παιχνίδια.

Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική σύλληψη: Ένκε Φεζολλάρι

Ιστορική έρευνα: Δρ. Άντα Διάλλα

Κείμενο παράστασης: Μαρία Κυριάκη

Δραματουργική επεξεργασία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Σύμβουλος δραματουργίας: Ναταλί Μηνιώτη

Επιμέλεια σκηνικού χώρου-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top