Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών : Πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

unnamed.jpg

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών καταγγέλει την κυβέρνηση σαν τον κύριο υπεύθυνο για το τσουνάμι της ακρίβειας που έπληξε τον προϋπολογισμό των συνταξιούχων, της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Μπορεί η κυβέρνηση να μη μπόρεσε να σβήσει έγκαιρα τις φωτιές το καλοκαίρι όμως εύκολα έβαλε φωτιά στα λαϊκά νοικοκυριά με την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας που είναι η βασική αιτία της ξέφρενης ανόδου των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα άλλα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η καταστροφική αυτή εξέλιξη, για τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι προδιαγεγραμμένη αφού η Ενέργεια έγινε χρηματιστηριακό προϊόν, από κοινωνικό είδος πρώτης ανάγκης που πραγματικά θα έπρεπε να είναι. Η ΕΕ, η κυβέρνηση και οι μεγαλοκαπιταλιστές τη μετέτρεψαν σε εμπόρευμα που με τις συχνές ανατιμήσεις, τους επιφέρει αμύθητα κέρδη αδιαφορώντας για τη δυσκολία να έχουν πρόσβαση όλοι σε αυτό το κοινωνικό αγαθό. Χρόνια μας σερβίριζαν το παραμύθι, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ότι με την απελευθέρωση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίησή της, την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας και ο «υγιής» ανταγωνισμός θα ρίξουν τις τιμές. Στην ουσία εφάρμοζαν τις οδηγίες της ΕΕ για να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όλο το παραμύθι τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιό τους. Μόνος χαμένος ο λαός.

Οι συνταξιούχοι, η εργατική τάξη, και όλοι οι εργαζόμενοι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από το ληστρικό καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο φτώχια, ακρίβεια, ανεργία και ανασφάλεια. Να γυρίσουν τη πλάτη τους σε όλες τις δυνάμεις που διαχειρίζονται τον καπιταλισμό, να σφυριλατήσουν την ενότητά τους χτίζοντας μια γερή κοινωνική συμμαχία και με τους αγώνες τους να διεκδικήσουν όχι μόνο μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου αλλά να ανοίξουν το δρόμο για μια κοινωνία όπου τον πλούτο που παράγουν θα τον διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Απαιτούμε:

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.
  • Δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, στους μισθούς, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Σ.Σ.Ε. (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9/2021 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΧΑΝΘ ΣΤΙΣ 6 μμ

ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑ 3:30 μμ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top