Εντυπωσιάζει ο εξωτερικός καθαρισμός του κτηρίου της ΚΕΔΗΣ !

.png

Το επιβλητικό, γυάλινο κτήριο της πρώην ΔΕΠΚΑ (σσ νυν ΚΕΔΗΣ), το οποίο φιλοξένησε και ακόμη φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών κι άλλων δράσεων του Δήμου Σερρών, συλλόγων και σωματείων «καθαρίστηκε».

Από το 1998, που κατασκευάστηκε έγινε συνώνυμο του Πολιτισμού στην πόλη μας. Στο κέντρο σχεδόν της πόλης των Σερρών, μπροστά σε ένα μικρό πάρκο και κυκλικό κόμβο, έζησε και ζει στιγμές μεγάλης δόξας. Από εδώ ξεκινούσε το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στην προ Covid-19 εποχή και εδώ διοργανώνονται ομιλίες και συναθροίσεις πολιτικών Φορέων.

Τα μεγάλα γυάλινα φύλλα της πρόσοψής του, εκτεθειμένα στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, έχασαν τη λαμπρότητα και την αίγλη τους. Ήρθε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου, όπου έπρεπε να καθαριστούν με το δέοντα τρόπο. Δουλειά δύσκολη και επίπονη, αφού συνεργείο με γερανοφόρο όχημα χρειάστηκε αρκετές ώρες με ειδικό μηχάνημα και κατάλληλο καθαριστικό υγρό να αφαιρέσει όλα όσα κόλλησε ο χρόνος πάνω στα γυάλινα παραθυρόφυλλα.

Είναι απολύτως ορθόν να φροντίζουμε καθετί ωραίο, που άφησαν οι προκάτοχοι Δήμαρχοι και έτσι να παρατείνουμε τον κύκλο της ζωής τους αλλά και την εν γένει χρησιμότητά τους.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top