Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη : Ο αθλητισμός συνάντα την ιστορία

podilasiaoxira.jpg

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας με αφετηρία και τερματισμό στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα διασχίσουν μια ιστορική διαδρομή 64 χλμ ανάμεσα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά που βρίσκονται στο όρος Κερκίνη (Μπέλλες). Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την επική Μάχη των Οχυρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον ΠΟΔΗΛΑΤΗ, την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και την Racesystem-Demaraz θα αγωνιστούν αθλητές στις κατηγορίες Elite (άνδρες και γυναίκες) και Master. Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν αγώνες σε κατηγορίες μικρών ηλικιών.

Στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών θα αναπτυχθεί έκθεση φωτογραφίας, έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού για την Μάχη των Οχυρών και κλασσικών ποδηλάτων. Το μήνυμα του αγώνα πηγάζει από την ανδρεία των υπερασπιστών των Οχυρών, που δίδαξαν ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, καθώς αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση απέναντι στην ισχυρότερη πολεμική μηχανή της τότε εποχής (τα 17 από τα 21 Οχυρά δεν έπεσαν ποτέ)!

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη των Οχυρών!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Σάββατο 11/9

Ώρα 20:00 – Παρουσίαση των ομάδων

  • Κυριακή 12/9

Ώρα 10:00 – Έναρξη του αγώνα

Ώρα 13:00 – Απονομές

Η Γραμματέας                                 Ο Πρόεδρος

Φελεκίδου Ελένη                            Αλέξανδρος Κοκκινίδης

                                                                            Αντιναύαρχος ε.α.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top