Ή δεν πιστεύουν ή προτρέπουν εμμέσως Μητσοτάκη για πρόωρες κάλπες!

14afc617bf02395c6e64371064f5bdb1_L.webp

Κατηγορηματικός ήταν την Κυριακή το μεσημέρι, με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δύσκολα όμως πείθει ακόμα και δημοσιογράφους που δεν είναι εχθρικοί απέναντί του!

«Οποιαδήποτε πλέον Κυριακή θα είναι εκλογική», γράφει στη στήλη του στα «Νέα» τη Δευτέρα ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφερόμενος στο διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα εισέλθει στο τρίο έτος της θητείας της, εκτιμώντας πάντως πως ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται. «Άλλωστε τα περισσότερα μέτρα που εξήγγειλε θα τύχουν εφαρμογής από τον Ιανουάριο 2022», επισημαίνει, για να καταλήξει: «Ευλόγως λοιπόν θα ετοιμαστεί να εκλογές. Ελπίζοντας απλώς ότι συνεχίσει να την ελέγχει».

«”Μύρισαν” εκλογές» είναι ο μεσότιτλος στο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, πάλι στα «Νέα». Ο πολύπειρος συνάδελφος σημειώνει πως, παρά την ξεκάθαρη δήλωσή του στη ΔΕΘ, βρίσκεται στη φάση «βλέποντας και κάνοντας». «Είναι αναποφάσιστος-το πιστεύω. Θέλει να δει πώς θα εξελιχθεί το πράγμα, τόσο με τη δική του δημοφιλία όσο και με εκείνη της κυβέρνησής του, πόσο θα επηρεαστεί (θετικά) η κοινωνία από τους παροχές τους επόμενους μήνες και μετά θα αποφασίσει», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει: «Τι θα αποφασίσει; Ακόμη και αυτό που με ένταση ξορκίζει-τις πρόωρες εκλογές». «Και σιγά να μη δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει, εκμεταλλευόμενος τη (φυσιολογική) φθορά της κυβέρνησης. Απ’ όσο τον είδα, δεν είναι διατεθειμένος να αυτοχειριαστεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…».

Αλλά και ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στη δική του στήλη: «Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης έκανε μια ομιλία προεκλογική, αλλά πραγματικά το ελπίζω για το γενικότερο καλό»!

Τρεις εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων, δηλαδή, αμφισβητούν την κατηγορηματικότητα της διάψευσης από τον πρωθυπουργό των σεναρίων των πρόωρων εκλογών. Ένας τουλάχιστον τον προτρέπει εμμέσως πλην σαφώς να προσφύγει σε αυτές. Τα δε «Παιχνίδια Εξουσίας» το έγραψαν από το Σάββατο: «Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εξαγγελίες και πόλωση, με στόχο κάλπες το 2022». 

https://www.ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top