Εστιάτορες Σερρών Επιστολή διαμαρτυρίας για την φοροκαταιγίδα

sotos-2.jpg

Επιστολή διαμαρτυρίας για την φοροκαταιγίδα απέστειλε το σωματείο Εστιατόριων Σερρών στους αρμόδιους υπουργούς .Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τις φήμες που κάνουν λόγο για νέα αύξηση του ΦΠΑ

Η Επιστολή

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝελ – Τρόικα,

έχετε ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Δεν αντέχουμε άλλο. Τις τελευταίες μέρες με μπαράζ δημοσιευμάτων που έχουν αναπαραχθεί από τα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την πρόθεση κυβέρνησης και θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν ΠΑΝΙΚΟ σε όλους τους Ελευθέρους Επαγγελματίες και τον εργαζόμενο ΛΑΟ.  Το νέο   αντιλαϊκό   φόρο-πακέτο   σε   άμεσους   φόρους   στο   εισόδημα   και   έμμεσους φόρους   πάνω   στη   λαϊκή   κατανάλωση   (ΦΠΑ   και   άλλα   χαράτσια),   έρχεται   να προσθέσει   το   νέο   φορολογικό   νομοσχέδιο,   το   οποίο,   σύμφωνα   με   τη συγκυβέρνηση, θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα. Την ίδια ώρα, ηκυβέρνηση, δρομολογεί:

– Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, από το 23% στο 24%, με προσδοκώμενη αύξηση των κρατικών εσόδων ύψους μέχρι 500 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με πληροφορίες.   «Εναλλακτικά»   ή   σε   συνδυασμό   με   το   προηγούμενο,   εξετάζεται μετάταξη του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού ύδρευσης στο συντελεστή ΦΠΑ23% από 13% σήμερα, μέτρο που θεωρείται «ασφαλέστερης» απόδοσης.

– Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στις βενζίνες, μέχρι και 10 λεπτά ανά λίτρο.

– Αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, με κατεύθυνση την εξομοίωσή του με τον ΕΦΚ που ισχύει στις βενζίνες.

– Αύξηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, στο φόντο μάλιστα της σχετικής απαλλαγής των βιομηχάνων!

– Αύξηση   του   ειδικού   τέλους   στους   λογαριασμούς   κινητής   τηλεφωνίας.  

– Παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

– Αύξηση φόρων στον καπνό και τα τσιγάρα, κατά τουλάχιστον 0,50 ευρώ ανά πακέτο.

– Επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

– Αλλαγές   στον   Κώδικα   Είσπραξης   Δημοσίων   Εσόδων,   με   κατεύθυνση   τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.

– Θέσπιση ρύθμισης για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων, με την παροχή κινήτρων   σε   μερίδες   της   εγχώριας   πλουτοκρατίας   που   έχουν   φυγαδεύσει αδήλωτα κεφάλαια  σε   τράπεζες   του   εξωτερικού και  σε   άλλους   «φορολογικούς παραδείσους».

– Μέτρα   για   τον   περιορισμό   της   χρήσης   μετρητών   και   την   ανάπτυξη   των ηλεκτρονικών πληρωμών.

ΕΣΤΙΑΣΗ , καφέ ,ταβέρνες , εστιατόρια και catering, να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των ανατιμήσεων ΦΠΑ σε αυτό τον κλάδο   δόθηκε   η   χαριστική   βολή   με   χιλιάδες   ΛΟΥΚΕΤΑ  και   εργαζόμενους   στην Ανεργία.  

ΑΥΤΗ   η   συνταγή   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Θεσμών   και   ΔΝΤ   που   εφαρμόστηκε διαχρονικά   στη   χώρα   μας   και   αλλού   για   αύξηση   του   ΦΠΑ   στο   ανώτατο συντελεστή ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ . Είναι ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο που προσπάθησε   να   εφαρμοστεί   στο   παρελθόν   και   μας   οδήγησε   σε   βαθειά   ύφεση, διάλυση του παραγωγικού ιστού. Παράγει, ανεργία λουκέτα, εξαθλίωση .Η αυστηρή ΛΙΤΟΤΗΤΑ των ετών 2010-2016 έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι παρεμβάσεις, είτε στο σκέλος περιστολής των δαπανών, είτε στο σκέλος αύξησης των φόρων έχουν εξαντληθεί  και   έχουν εξαντλήσει την  οικονομία. Η  ΕΜΜΟΝΗ στην   αύξηση   των   συντελεστών   ΦΠΑ   στην   ενέργεια,   την   ύδρευση   και   την αποχέτευση και άλλα αγαθά μαζικής κατανάλωσης δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτών που το προτείνουν την έλλειψη επαφής με την οικονομική πραγματικότητα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top