ΚΚΕ Σερρών : Πολιτκη εκδήλωση στο Σιτοχώρι

GERASIMOS-LAIOS-serres-e-vima.jpg

Πραγματοποιήθηκε χθες, 15 του Σεπτέμβρη, σύσκεψη του ΚΚΕ στο Σιτοχώρι Σερρών.  Ο ομιλητής, Μάκης Λάγιος, μέλος της ΤΕ Σερρών και δημοτικός σύμβουλος Βισαλτίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής όπως οι καταστροφές στις υποδομές και τις αγροτικές καλλιέργειες από τις πλημμύρες και την κακοκαιρία, στις επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης , σε καύσιμα και εφόδια που εξανεμίζουν το εισόδημα των παραγωγών, στις υποβαθμισμένες παροχές υγείας μετά την αποψίλωση του Νοσοκομείου Σερρών από υγειονομικό προσωπικό .

Αναφέρθηκε επίσης στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που φέρνουν σε ακόμα χειρότερη θέση το λαϊκό εισόδημα.  Επεσήμανε πως η επίθεση που γίνεται στο εισόδημα, τη ζωή και τα δικαιώματα των αγροτών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων πρέπει να απαντηθεί. Να βγουν συμπεράσματα από τους κατοίκους και να σκεφτούνε πως πρέπει να δρομολογήσουν την αντεπίθεσή τους. Συλλογικά, μέσα από εργατικά σωματεία, ροτικούς  συλλόγους, είναι ώρα να δημιουργηθεί ένα «λαϊκό κύμα» διεκδίκησης της ζωής και των δικαιωμάτων  των κατοίκων της περιοχής.

Κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ, σε αντεπίθεση πριν να χαθούν και άλλα . Οι σύγχρονες ανάγκες  για εργασία, μόρφωση, υγεία, πολιτισμό, μπορούν να ικανοποιηθούν. Επιχειρηματολόγησε πως είναι εφικτό και μπορεί να πραγματοποιηθεί, να ζούνε οι κάτοικοι των χωριών των Σερρών με αξιοπρέπεια, να  συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους φθηνά αγροτικά προϊόντα, να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε σύγχρονες μονάδες Υγείας, πρόσβαση στη μόρφωση που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά τους. 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top