Δήμος Σερρών : Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

37a077342a5babe5ea57edba2f8b97d5_L.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ετησίως κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου με σκοπό να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές.

Ο Δήμος Σερρών με αφορμή αυτή την ημέρα συμμετέχει εμπράκτως στη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών συμβάλλοντας στη προσπάθεια διαμόρφωσης της κουλτούρας του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών διοργανώνει εθελοντικές δειγματοληψίες με σκοπό την εγγραφή πολιτών ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων/Μυελού των οστών, τη Δευτέρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 8:00 έως τις 11:00, στον χώρο του Δημαρχείου Σερρών στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δειγματοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Τονίζουμε ότι κατά  διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών δοτών.

Για να εγγραφεί κάποιος/κάποια ως εθελοντής/εθελόντρια δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είναι 18-45 ετών,

2)Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, πραγματοποιείται η καταχώρηση στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού

Τηλέφωνο για ραντεβού 2321350040 κατά τις εργάσιμες ημέρες από 8.00 έως 14.00

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top