Δημοσκόπηση Alco: Φθορά της κυβέρνησης – Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

1_dhmoskophsh_ALCO_17_9_2021.webp

Φθορά 2,9 μονάδων εμφανίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ενώ οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι με τα νέα οικονομικά μέτρα.

Νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN φανερώνει αύξηση της δυσπιστίας των πολιτών προς την κυβέρνηση, ενώ παρατηρείται υποχώρηση 2,9 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 13-17 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, με στόχο να καταγράψει τον παλμό της κοινωνίας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μείωση περίπου τριών μονάδων, την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν σε σταθερά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψη ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 34%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%

ΚΙΝΑΛ: 7%

ΚΚΕ: 5,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,6%

ΜέΡΑ 25: 3%

1 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021
2 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι πολίτες όχι μόνο είναι απογοητευμένοι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά χρεώνουν το «φιάσκο Αποστολάκη» στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ η απομάκρυνση Χαρδαλιά – Χρυσοχοΐδη δεν βοήθησε στην απόδοση ευθυνών, σχετικά με τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Χαρακτηριστικά, το 49% έχει αρνητική γνώμη για τον ανασχηματισμό, ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά.

Επιπλέον, στο ερώτημα εάν η απόφαση του πρωθυπουργού να αντικαταστήσει Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, συνιστά για σας έμπρακτη απόδοση ευθύνης, το 41% έχει αρνητική γνώμη και το 37% θετική.

3 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021
4 dhmoskophsh ALCO 17 9 2021

Ακόμη, το 28% θεωρεί πως για το ναυάγιο της υπουργοποίησης του ναυάρχου Αποστολάκη ευθύνεται η κυβέρνηση, το 175 επιρρίπτει ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και το 22% στον ίδιο τον κ. Αποστολάκη.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top