Τσίπρας στη ΔΕΘ: Βέβαιος ότι η γαλοπούλα (με την βοήθεια της Φώφης;) θα νικήσει τα… Χριστούγεννα (ξέχασε και τις Πρέσπες)

202109181758453855-1200x800-e1632064775416-1194x630-1.jpg

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντίπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τα πάντα όλα στην ΔΕΘ όπως αναμενόταν, άλλωστε. Αφού έταξε χρήμα με… ουρά, τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μονοκομματική, εννοώντας ότι η Φώφη είναι έτοιμη να ενδώσει.

Έτσι είναι όμως; Κατά τα άλλα κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για το… Μετρό, ξεχνώντας ότι ο Σπίρτζης με το Νοτοπούλου πήγαν… βόλα με ακίνητο βαγόνι, για να εντυπωσιάσουν. Φυσικά, δεν είπε κουβέντα γιαν την Συμφωνία των Πρεσπών με το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Να τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ:

Το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα, επικρίνοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της 85ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι κάθε φορά εδώ μαζί σας. Είναι η δεύτερη Διεθνής Έκθεση χωρίς τη μαζική συμμετοχή θεατών. Φέτος επιλέξαμε να δώσουμε τις πρώτες θέσεις τιμής ένεκεν σε ανθρώπους της κοινωνίας. Σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων. Είναι διαφορετική και αυτή η έκθεση. Πολλά δεν είναι όπως πριν. Εδώ και 1,5 χρόνο η ζωή μας άλλαξε πραγματικά. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το βασικό συναίσθημα που νιώθουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι το συναίσθημα της ανασφάλειας. Την ανασφάλεια αυτή η κυβέρνηση την μετατρέπει σε φόβο εφαρμόζοντας τις πολιτικές της, διευρύνοντας ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάζεται η επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας και τόλμη για μεγάλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Στη νέα εποχή των πολλαπλών κρίσεων δεν μπορούμε να είμαστε όπως πριν. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βάλουμε την ελπίδα στη θέση του φόβου, την ασφάλεια στην θέση της ανασφάλειας. Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή», συνέχισε:

«Οι νέοι δεν χρειάζονται megabytes και χαρτζιλίκια. Χρειάζονται μια χώρα που θα τους στηρίξει

Χρειαζόμαστε μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε στον τόπο μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κινητήρια δύναμη για μια νέα αρχή με μια οικονομία που θα στηρίζει την κοινωνία

Η κλιματική κρίση έρχεται σαν γραμμάτιο που θα πρέπει να ξεχρεώσουμε απέναντι σ’ αυτές και τις μελλοντικές γενιές

Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ.

Η μεσαία τάξη στη χώρα μας είναι μια τάξη αυτοδημιούργητη. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που τους διαχωρίζει και όχι το εάν φορούν γραβάτα

Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από τους νεόπλουτους. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από αυτούς που με τον ιδρώτα τους βγάζουν το μεροκάματο. Από τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη. Οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής. Μεσαία τάξη είναι αυτοί που ζουν από τον κόπο τους. Αυτούς τους ανθρώπους εξαπάτησε ο κ. Μητσοτάκης το 2019. Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Κυβερνά για μια ελίτ λίγων και ισχυρών.

Σημασία έχει όμως και το πώς κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Κυβερνά μόνος ως άλλος Καίσαρας. Με υπουργούς διακοσμητικούς. Η χώρα κυβερνάται με το ψέμα και την προπαγάνδα. Κυβερνά με το δόγμα του νόμου και τις τάξεις. Κυβερνά με τον διχασμό. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι διαβάλλονται συνεχώς. Τέλος κυβερνά έχοντας χάσει το πιο κρίσιμο στοιχείο της σχέσης του με τους πολίτες. Την εμπιστοσύνη.

O κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα που κυβερνά κάνει δυσκολότερη τη ζωή ολοένα και περισσότερων Ελλήνων. Πλέον ο μόνος άνεμος που φυσά είναι ο άνεμος της κοινωνικής αποδοκιμασίας και της οργής

Στη θέση του δήθεν επιτελικού αυταρχικού κράτους να δημιουργήσουμε το αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος, μακριά από τις ελίτ.

Δεσμεύομαι ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος. Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες που κρατούν όρθια την οικονομία. Την επόμενη μέρα των εκλογών καταργούμε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Καταργούμε τις στρατιές των μετακλητών στο δημόσιο τομέα. Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τον συντονισμό των δράσεων των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας

Όλες οι προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ και Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.

Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.

Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.

Για το νέο ΕΣΥ

«Το σχέδιο μας για το νέο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του. Ενίσχυση με 2 δις από κρατικό προϋπολογισμό και 1δις από τους φόρους του ταμείου ανάκαμψης.

2.000 ευρώ για τους νέους γιατρούς

άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών

πρόσληψη 10.000 υγειονομικών σε βάθος τριετίας

μονιμοποίηση προσωπικού που έδωσε τη μάχη κατά της πανδημίας

ένταξη των υγειονομικών στο καθεστώς των βαρέων και τον ανθυγιεινών

Μετά την πανδημία το νέο ΕΣΥ αποτελεί εθνική επιταγή».

Για την παιδεία

«Εμείς θέλουμε ο κάθε νέος και η κάθε νέα να έχει το δικαίωμα να σπουδάσει. Το κριτήριο για τις σπουδές δεν είναι το πορτοφόλι της οικογένειας».

Στον τομέα της Παιδείας έκανε λόγο για μια «μεγάλη τολμηρή δημοκρατική μεταρρύθμιση, με στόχο ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, και ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο πανεπιστήμιο, ανοιχτό σε όσους νέους έχουν μαθησιακή δυνατότητα και ισχυρή θέληση για γνώση», που προβλέπει:

Την Καθιέρωση της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Την άμεση επιπλέον ενίσχυση με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για καθέναν που θα συνταξιοδοτείται.

Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας, του αριθμού μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, με 2000 διορισμούς ανά έτος. «Εμείς θέλουμε εκπαιδευτικούς στα Πανεπιστήμια, όχι αστυνομικούς» τόνισε.

Τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης.

Τη ριζική αναβάθμιση του Απολυτηρίου του Λυκείου, με ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση του προγράμματος, ώστε στη Γ΄ Λυκείου να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες.

Την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει αλλά δεν εφαρμόστηκε, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου. «Εμείς θέλουμε ο κάθε νέος και η κάθε νέα μπορεί να σπουδάσει στην Ελλάδα και όχι να τρέχει στο εξωτερικό».

Τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που, «προφανώς, έχει καταντήσει ανέκδοτο, διότι την θεσμοθέτησαν για να μην την εφαρμόσουν».

Παρεμβάσεις για τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει έτοιμες τις πρώτες παρεμβάσεις για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών και υπογράμμισε:

Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες.

Καταργούμε τον Πτωχευτικό Κώδικα Μητσοτάκη που οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, σε πτώχευση.

Θεσμοθετούμε μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Θεσμοθετούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής οικονομίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εγκληματικές τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν παρεμβαίνει για την συγκράτηση της ακρίβειας».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «ώστε να μην κατευθύνεται σε λίγους αλλά να ενισχύει την εγχώρια προστιθέμενη αξία».

Προσέθεσε επίσης ότι «Οι τράπεζες στην χώρα μας δεν δανείζουν εκείνους που έχουν ανάγκη, γι αυτό προχωρούμε σε αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος». «Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε στην διάρκεια της πανδημίας. Καταργούμε τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος για τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε πως θα υπάρξει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα κατώτατα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης και προσέθεσε:

Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ.

Μειώνουμε προοδευτικά τον συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 65.000.

Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.

Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές

Προστασία της εργασίας

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε την «ανήθικη», όπως τη χαρακτήρισε, πράξη εταιρείας deliveri, που «αξιοποίησε το νόμο Χατζηδάκη», χειροκρότησε την άμεση αντίδραση των θιγομένων διανομέων φαγητού και της κοινωνίας και τόνισε πως η όποια υποχώρηση από την πλευρά της εταιρείας είναι μια πρώτη νίκη.

Έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της εργασίας και τόνισε πως είναι ήδη έτοιμες οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις και πιο συγκεκριμένα:

Την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης θεσμοθετούμε τη γενναία αύξηση του Κατώτατου Μισθού στα 800 ευρώ.

Καταργούμε τον νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο εργασίας και θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες

Εγκαθιδρύουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αποκαθιστούμε και διευρύνουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

Επαναφέρουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης

Ενισχύουμε ξανά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Αποκαθιστούμε το Συνταγματικό δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία

Ρυθμίζουμε τη τηλεργασία.

Μετατρέπουμε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Μειώνουμε το όριο των υπερωριών και καταργούμε το θεσμό της υπερεργασίας

Αποκαθιστούμε και κατοχυρώνουμε θεσμικά το δικαίωμα στην απεργία.

Εφαρμόζουμε πιλοτικά το 35ώρο, χωρίς μείωση αποδοχών και με αντισταθμιστικά μείωσης του μη μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις το επιλέξουν.

Ενισχύουμε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Προχωρούμε άμεσα σε ένα ειδικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του brain drain, άρα ένα πρόγραμμα brain gain, με ενίσχυση της απασχόλησης για 50.000 νέους επιστήμονες διάρκειας 24 μηνών, με αυξημένες αμοιβές.

Υλοποιούμε άμεσα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, με έμφαση στις γυναίκες, διάρκειας 12 μηνών, με παράλληλη κατάρτιση και επανακατάρτιση.

Τέλος, αναγνωρίζουμε τους «αόρατους» εργαζόμενους σε πλατφόρμες ως μισθωτούς με εξαρτημένη εργασία, δίνοντάς τους δικαιώματα σε κατοχυρωμένο μισθό, ωράρια και ασφάλεια.

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

«Προχωρούμε στην αντιμετώπιση των πολιτών, όχι με βάση την ιδιότητά τους αλλά ανάλογα με τα εισοδήματά τους, δίκαια και προοδευτικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Για μισθωτούς, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, για όλους, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το εισόδημά τους. Χωρίς αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις. Και μειώνουμε προοδευτικά τον συντελεστή για εισοδήματα από 40.000 ευρώ έως 65.000 ευρώ.

Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Και ειδικά για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα:

Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές.

Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Χορηγούμε Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων.

Χορηγούμε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος

Επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και έθεσε, από την πλευρά του, το δίλημμα των επόμενων εκλογών.

«Δεσμεύομαι ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος», είπε και συνέχισε: «Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα. Της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των νέων. Είμαστε έτοιμοι προγραμματικά. Πιο έμπειροι και πιο ώριμοι. Αποφασιστικοί και με γνώση της ευθύνης μας».

Όσον αφορά στο δίλημμα των επόμενων εκλογών, επισήμανε:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφελώς, επέλεξε τη προηγούμενη εβδομάδα να θέσει αυτός το δίλημμα των επόμενων εκλογών, φανερώνοντας σε όλους την αδυναμία του να φτάσει ως το τέλος της θητείας του. Στην ουσία προεξοφλώντας πρόωρη προσφυγή στη κάλπη για να αποφύγει τη ραγδαία φθορά.

Και μας είπε ή εγώ ή το χάος. Μόνο που μάλλον δεν θα τον έχουν ενημερώσει οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι πως είναι ήδη αργά. Γιατί, για τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ο κ. Μητσοτάκης είναι το χάος. Ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί ανόθευτα και αυθεντικά.

Και το δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα ή νέες εκλογικές περιπέτειες και εκβιασμοί».

Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πορεία των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης και είπε χαρακτηριστικά:

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πορεία των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης και είπε χαρακτηριστικά:

Στον ΟΑΣΘ ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη προμήθεια 350 καινούργιων λεωφορείων.

-Το μετρό ξαναέγινε ανέκδοτο. Εμείς το παραλάβαμε σταματημένο στο 30% και το παραδώσαμε στο 80% το 2019. Με προοπτική λειτουργίας της κεντρικής γραμμής από το 2020 για όλους στους σταθμούς πλην της Βενιζέλου. Και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και αποφάσισε να εκδικηθεί όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους Θεσσαλονικείς, τη Θεσσαλονίκη και τη πολιτισμική της κληρονομιά. Με μια επιλογή απόσπασης των αρχαίων από το Σταθμό της Βενιζέλου που θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του έργου και το χρόνο παράδοσης, ενδεχομένως και το όφελος του αναδόχου.

Όπως είπε, «δεν είναι μόνο το μετρό που αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδικείται τη Θεσσαλονίκη. Είναι η σιδηροδρομική Εγνατία που αγνοείται η τύχη της. Είναι το διαμετακομιστικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου που έχει παγώσει. Είναι ο Φορέας Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου που απαξιώθηκε. Είναι το στρατόπεδο Κόδρα, που η απόδοσή του πάγωσε. Είναι το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης που πια δεν έχει καμία αναπτυξιακή αρμοδιότητα. Είναι το γήπεδο του ΠΑΟΚ που ούτε αυτό προχωρά, παρά τις δεσμεύσεις. Και είναι τέλος η ολοκληρωτική απουσία της Θεσσαλονίκης από τα κονδύλια για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα ανασχεδιαστούν με προτεραιότητα τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι πιο έμπειροι και μια πιο φρέσκια ματιά. Για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας ο κ. Μητσοτάκης είναι το χάος. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», κατέληξε.

Εξειδίκευση όλων των παραπάνω αποτέλεσε εν πολλοίς η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Κυριακής η οποία διήρκησε 3,5 ώρες.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top