ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Πενθήμερο εργαστήριο με τίτλο «Είμαι ο κόσμος μου»,

dipethe-2.jpg

Tο Δη.Πε.Θε. Σερρών σε συνεργασία με την ομάδα «Εν Δυνάμει» θα πραγματοποιήσει πενθήμερο εργαστήριο από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 με τίτλο «Είμαι ο κόσμος μου», όπου μέλη της ομάδας «Εν Δυνάμει» θα συνεργαστούν με μία ομάδα τοπικών νέων, με και χωρίς αναπηρία.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τους νέους, με και χωρίς αναπηρία, να εκφραστούν, να διαχειριστούν συγκρούσεις, να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν την πραγματικότητα στην οποία επιθυμούν να ζήσουν, να εξερευνήσουν και να βιώσουν έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και να μάθουν πώς να μεταμορφώσουν τον δικό τους κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης με στόχο οι συμμετέχοντες: να κτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση ασφάλειας για να εκφράζονται να μοιραστούν και να ξορκίσουν εμπειρίες αποκλεισμού και διάκρισης να εξοικειωθούν με τον πώς μπορεί να μοιάζει η ζωή σε μία κοινωνία όπου η ισότιμη μεταχείριση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση να ενεργοποιήσουν την ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες και τα όνειρα των άλλων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κατανόησης, της ανεκτικότητας να μάθουν πώς να προετοιμάζουν μια ειρηνική κοινωνική / πολιτική παρέμβαση να εκφράσουν δημιουργικά την αλλαγή που θέλουν να φέρουν στον κόσμο. Στα μέρη του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου. Οι ομάδες θα βιώσουν ένα ισότιμο και δυναμικό περιβάλλον και τρόπο εργασίας, δημιουργία, συνύπαρξη.
Οι συμμετέχοντες είναι νέοι με και χωρίς αναπηρία καθώς και εκπαιδευτές νέων.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους στις τέχνες. Οι επιλεγμένες ασκήσεις και πρακτικές προσφέρονται σε πολλές παραλλαγές, ώστε κάθε άτομο να μπορεί να εκτελέσει.
«I am my world» «Είμαι ο κόσμος μου»
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 .
Η συμμετοχή στο εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Διάρκεια κάθε εργαστηρίου 2 με 3 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο : 20 άτομα

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους : ονοματεπώνυμο , ηλικία, τηλ. επικοινωνίας και ημέρα παρακολούθησης στο mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών dipetheserron@gmail.com ή τηλεφωνώντας στο τηλ. 2321054585 (καθημερινά 10.00’-2.00’)

Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Τρίτη 28/9/21
Ζινζιρλί Τζαμί – (Αύλειο Χώρο) / ώρα : 5.30΄μ.μ.
Τετάρτη 29/9/21
Ζινζιρλί Τζαμί – (Αύλειο Χώρο) / ώρα : 5.30΄μ.μ.
Πέμπτη 30/9/21 /
ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΤΗΡΙΖΩ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες – ώρα: 5.30΄μ.μ.
Παρασκευή 1/10/21
ΠΟΡΟΪΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ – ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ – ώρα: 5.30΄μ.μ.
Σάββατο 2/10/21
ΚΕ.Θ.Ι.Σ – Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ώρα: 11.00΄π.μ.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top