«Πρώτη» της Φώφης, με επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο και αιχμές στον Ανδρουλάκη

7a8b02dac998bd761ec559fb19c08227_L.webp

«Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ για να κάνω κόμμα» είπε για τον Ανδρέα Λοβέρδο, «δεν πρόκειται φυσικά να δοξαστεί κανένας κρυπτόμενος» διεμήνυσε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Παρόντες στη συγκέντρωση στελεχών που τη στηρίζουν από το Λεκανοπέδιο οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Καμίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με επιθετική πολιτική έναντι των αντιπάλων της και σηκώνοντας το γάντι που της ρίχνεται από την πλευρά πρωτίστως του Ανδρέα Λοβέρδου, η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την Παρασκευή και τυπικά την εκστρατεία της ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ για να κάνω κόμμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συγκέντρωση 500 περίπου στελεχών από το Λεκανοπέδιο Αττικής που στηρίζουν την υποψηφιότητά της, δίνοντας απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο που έχει ως βασική του εξαγγελία την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο.

Κατ΄ ουσίαν, δηλαδή, η Φώφη Γεννηματά θέλει να θυμίσει (όχι ευθέως ακόμα) την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία της κίνησης ΡΙ. Κ. Σ.ΣΥ.(Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Την ίδρυση της ΡΙ. Κ. Σ.ΣΥ. είχε ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 3 Δεκεμβρίου το 2012, γράφοντας στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει τη διακήρυξη στον διαδικτυακό τόπο www.gikssy.gr». Αίσθηση,πάντως, προκάλεσε και μια ακόμα φράση της Φώφης Γεννηματά, που πολλοί εκτιμούν ότι «φωτογραφίζει» τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν ατζέντα μακριά από τις αξίες και την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας μέχρι και ακροδεξιές απόψεις που ακούγονται τελευταία»!

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αποφεύγει να μπει στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις αλλά και να παρουσιάσει τις θέσεις του πριν την επίσημη κήρυξη του προεκλογικού αγώνα, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το άλλο Σαββατοκύριακο. «Δεν πρόκειται φυσικά να δοξαστεί κανένας κρυπτόμενος» είπε χαρακτηριστικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η άμεση και έμμεση επίθεση της Φώφης Γεννηματά στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, πάντως, δείχνει και πως στο εξής η εσωκομματική αντιπαράθεση για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι οξύτατη θυμίζοντας προφανώς κάπως την αντιπαράθεση για την ηγεσία που έγινε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΥΓ: Έχει προφανώς το ενδιαφέρον του: Στη συγκέντρωση της Φώφης παραβρέθηκαν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιώργος Καμίνης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. 

https://www.ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top