Σιδηροκάστρου Μακάριος : Ο άνθρωπος υπάρχει για να αγαπά

theologos-sidir-12.jpg

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μορφή του Ευαγγελιστού Ιωάννου και στη διδασκαλία του για την αγάπη, την μεγάλη αυτή χριστιανική αρετή την οποία σκιαγραφεί η αποστολική περικοπή της ημέρας.”Ο άνθρωπος υπάρχει για να αγαπά, γι αυτό και ο Θεός κατασκηνώνει μέσα μας μόνον όταν αγαπούμε τον πλησίον μας, όταν βλέπουμε τον Θεό στο πρόσωπο του αδελφού μας, όταν αγαπούμε με όλη την ψυχή και την καρδιά μας”κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη και επαίνεσε ιδιαιτέρως του δύο νέους ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, τον Σταύρο Τσίτο και τον Μάξιμο Καραμβαλάση, οι οποίοι, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, παρά το νεαρό της ηλικίας τους αποδίδουν άριστα τα ψάλματα και προσφέρουν το τάλαντο της καλλιφωνίας τους στη διακονία του αναλογίου για να υμνούν τον Θεό και να ευφραίνουν τους ανθρώπους.

Πηγή: Romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top