Δήμος Σιντικής : Εκδήλωση -Η προσφορά των Βλάχων στην Επανάσταση του 1821

-1.jpg

Με έντονη την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Σαββίδη, Νικόλαου Ιντζέ και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιου Τσίντσιου, ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου διοργάνωσε στα πλαίσια των Εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εκδήλωση με θέμα: “Η προσφορά των Βλάχων στην Επανάσταση του 1821”.

Αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:30μ.μ στην κεντρική πλατεία Σιδηροκάστρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σιντικής και την ΑΠΟΔΡΑΣΙ. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σύρμω Χαλίλη τόνισε στην τοποθέτησή της, την προσφορά των Βλάχων στην Ελληνική Επανάσταση κάνοντας ειδική μνεία στους ήρωες Βλάχους που πέσανε μαχόμενοι στον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και γενικότερα σε όσους διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, προσφέροντας τις πατριωτικές τους υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης.

 Ακολούθησε προβολή ταινιών μικρού μήκους σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης από το αρχείο του συλλόγου και της ΠΟΠΣΒ. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι ενθουσιασμένοι απόλαυσαν το Θέατρο Σκιών του Μηνά Τάτσιου με θέμα “Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος με παράλληλες αναφορές στους Βλάχους Ήρωες της Επανάστασης Ρήγα Φεραίο και Γεωργάκη Ολύμπιο”. Η Έκθεση φωτογραφικού υλικού με τους ήρωες της επανάστασης έδωσε μια άλλη διάσταση και κόσμησε τον χώρο της πλατείας!

 Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Σιδηροκάστρου κ. Παναγιώτης Σαββίδης που έκανε λόγω για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του συλλόγου αλλά και την απαράβατη στάση της Δημοτικής Αρχής, να στηρίζει και να συνεργεί σε παρόμοιες δράσεις. Το παρόν έδωσαν η Πρόεδρος της Τ. Κ. Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου, τα μέλη και οι χορευτές του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, με πλήθος κόσμου να ικανοποιείται με την υπέροχη εκδήλωση. Τέλος, χρήζουν ευχαριστιών, η Κοινότητα Καπνοφύτου και ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top