Δημοσκόπηση Marc: Το καταστροφικό καλοκαίρι για ΝΔ

dimoskopisi_eksw_1.jpg

Για παράδειγμα στο γράφημα που βλέπετε αμέσως παρακάτω στο ερώτημα για τη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης βλέπουμε πως για πρώτη φορά υπερτερούν οι αρνητικές γνώμες. Μάλιστα σε μόλις τρεις μήνες η κυβέρνηση υποχώρησε κατά 8,3 εκατοστιαίες μονάδες. Αν αυτή η πτώση δεν είναι ραγδαία και δεν αποκαλύπτει την τεράστια δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

Τεράστιο είναι το πλήγμα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός υποχωρεί κατά 4,1 μονάδες και για πρώτη φορά βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος. Το ίδιο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα 6,5 εκατοστιαίων μονάδων και από το 25,8% σκαρφαλώνει 23,3%. Πρόκειται για άλμα που δεν συναντά κανείς εύκολα και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και μελέτη για τους λόγους που του έδωσαν τόσο μεγάλη ώθηση.

Καταστροφικό ήταν το καλοκαίρι και στο σκέλος της πρόθεσης ψήφου. Ακόμα και η συνήθως γαλαντόμος με την κυβέρνηση Marc βρίσκει πως μέσα σε τρεις μήνες η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε 3,2 εκατοστιαίες μονάδες στοιχείο που αποτελεί τον ορισμό της ραγδαίας πτώσης.Το δυσάρεστο γι΄ αυτήν είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες, ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο αν ληφθεί υπόψη η λυσσαλέα επίθεση που δέχεται καθημερινά από τα πετσοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης.

Κοιτάζοντας τα ευρήματα θα διαπιστώσετε ότι η αρνητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση διαπερνά σχεδόν όλα τα ερωτήματα.ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top