Λαικη Συσπείρωση Σερρων : Αίτημα καταδίκης της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων/συμμοριών

0.png

Προς

τον κ. Β. Καρακωστάνογλου, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Κύριε Πρόεδρε

Σας αποστέλλουμε πρόταση Ψηφίσματος καταδίκης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων/συμμοριών στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Με εκτίμηση

Αβραμόπουλος Σωτήρης

Επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας”

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείωνενάντια σε μαθητές του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου αλλά και στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή και να απομονώσουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.

Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντι τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ν’ αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του «Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (η νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη) η οποία έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικασθεί και έχουν εγκλεισθεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top