Στις Σέρρες ετοιμάζουν τα ξύλα του χειμώνα

.png

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι έμποροι καυσόξυλων στον νομό Σερρών, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες προϊδεάζουν για τον χειμώνα, που έρχεται πιο γρήγορα στην βόρειο Ελλάδα.

Από το 2012 ο νόμος απαιτεί πώληση με το κυβικό και όχι με τον τόνο, υπενθυμίζει ο Βασίλης Γουρνάρης, έμπορος καυσόξυλων, που βλέπει την πελατεία του να μεγαλώνει, καθώς οι τιμές των ορυκτών καυσίμων αυξάνονται. Οι τιμές των ξύλων κυμαίνονται, κυρίως λόγω των αποστάσεων και των συνθηκών μεταφοράς. Έτσι ένα φορτίο των 120 ευρώ μπορεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον 10 ευρώ μεταφορικά, ή λόγω της χρήσεως ενός γερανού, εάν πρόκειται να σηκωθούν στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας, εξηγεί ο κ. Γουρνάρης. Ωστόσο, οι τιμές στις Σέρρες, είναι πιο χαμηλές, καθώς δίπλα βρίσκεται το βουνό του Αι Λιά από όπου υλοτομούν.

Πρακτικές συμβουλές για τους αγοραστές προσφέρονται δωρεάν και συστήνονται ξύλα στεγνά, της λεγόμενης μαλακής ξυλείας, από πεύκο και έλατο  για το άναμμα, ενώ η δρυς προτείνεται για να διατηρήσει την φωτιά στο τζάκι, καθώς καίγεται αργά και έχει μεγάλη θερμική απόδοση. Λίγο προσάναμμα και καλό χειμώνα.

https://www.ertnews.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top