Δήμος Βισαλτίας : Ευρεία σύσκεψη ενόψει χειμερινής περιόδου

logo_dimos.jpg

Με θέμα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021 – 2022 συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Θοδωρής Βαδικόλιας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει σε επίπεδο αντιπλημμυρικών έργων και διάθεσης μηχανημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τους συμμετέχοντες χαιρέτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Χρήστος Αγγελάκης και ακολούθησε ενημέρωση για τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες σε επίπεδο Δήμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών ο κύριος Διονύσης Τριανταφύλλου δήλωσε την στήριξη του ΕΒΕΣ όπου χρειαστεί ο Δήμος και ευχήθηκε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε πως βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και επεσήμανε ότι έχουνε γίνει παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή που είχανε χρόνια να γίνουν στη Βισαλτία. Σχεδιασμός υπάρχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών η οποία μπορεί να διαθέσει στον Δήμο μας, μέσω του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, δύο (2) συνεργεία διάσωσης και δυο οχήματα άντλησης υδάτων.

Από την πλευρά του Δασαρχείου Νιγρίτας ο κύριος Χρήστος Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρόσβαση που φρόντισαν, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, να υπάρχει στις δασικές περιοχές ευθύνης τους και να διασφαλίσουν ότι σε περίπτωση εντόνων βροχοπτώσεων δεν θα υπάρξουν φερτές ύλες αλλά μόνο νερό που θα φτάσει στις πεδινές περιοχές.

Παίρνοντας τον λόγο ο Ταγματάρχης Δημήτρης Γκαναβίας ενημέρωσε για τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ο στρατός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών, Κώστας Αργυρίου, παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Βισαλτίας και την ετοιμότητα σε θέματα πολιτικής προστασίας.  Πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο θέμα του καθαρισμού των καναλιών από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. «Από το Γ.Ο.Ε.Β. έχουν γίνει καθαρισμοί σε κανάλια (Στρυμόνα-Ίβηρα κτλ)», ενημέρωσε ο κύριος Βαδικόλιας όμως από τους Τ.Ο.Ε.Β. Νιγρίτας και Δημητριτσίου δεν έχουν γίνει καθαρισμοί καναλιών.

Κλείνοντας, έγινε αναφορά στην αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top