Τον Δήμο Σιντικής επισκέπτονται μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ε. Κ.ΠΑ Αθηνών

OMILIA-KENTRIKH-1024x461-1.jpg

Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέπτονται τον Δήμο Σιντικής. Πρόκειται για φοιτητές του ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία», που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ν.Πετριτσίου κ.Αντώνης Ζλατίντσης και ο Πρόεδρος Ν.Πετριτσίου κ.Ιωάννης Παπαπέτρου υποδέχτηκαν τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Αμφιθέατρο του Ν.Πετριτσίου «Μελίνα Μερκούρη». Στον χαιρετισμό του ο κ.Δομουχτσίδης καλωσόρισε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν να επισκεφτούν τον Δήμο Σιντικής, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για όλες τις ομορφιές που διαθέτει ο Δήμος. Μάλιστα, τους ζήτησε να γίνουν πρεσβευτές του Δήμου στις περιοχές τους και τους κάλεσε να τον επισκεφτούν και πάλι, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά όλα τα τουριστικά του αξιοθέατα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ κ.Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη για την υποδοχή και υποσχέθηκε ότι αυτή είναι η αρχή μιας σειράς επισκέψεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επισκέπτονται τους Δήμους Σιντικής και Ηράκλειας στο πλαίσιο διημερίδας που διοργανώνουν στις δύο αυτές περιοχές για την λίμνη Κερκίνη, με στόχο η λίμνη να αποτελέσει «case study» για τους ίδιους, με πολλαπλά οφέλη, όπως, μεταξύ άλλων, τη γνωσιακή και βιωματική επαφή τους με τα προβλήματα που απειλούν τα ζώα μέσα στο οικοσύστημα στο οποίο αυτά ζουν, αλλά και την εμπειρία-βίωση της σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και των ηθικών κανόνων που θα πρέπει να τη διέπουν. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Foundation Sciacca και τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Σερρών, του Δήμου Σιντικής και του Δήμου Ηράκλειας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, το βράδυ της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ν.Πετρίτσι η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας L’ ultima gara” σε σκηνοθεσία του Raoul Bova.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top