ΚΚΕ Σερρών : Εκδήλωση για τη δολοφονία των μελων του μελών Μακεδονικού γραφείου ( φωτο

7υ.png

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 10 του Οκτώβρη, η εκδήλωση μνήμης που οργάνωσαν από κοινού η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ και το παράρτημα Σερρών της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για τα δολοφονημένα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου, στις 6/10/1941 στην περιοχή της Παλαιοκώμης, στον χώρο του μνημείου. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη φόρτιση εξαιτίας της καταστροφής που προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στο μνημείο, από θρασύδειλα φασιστοειδή στοιχεία της περιοχής. Εμπνεόμενα από το κλίμα επετειακού χαρακτήρα θέλησαν να δείξουν την ουσιαστική ανυπαρξία τους με πράξη βανδαλισμού ενός μνημείου που τιμάει ήρωες δολοφονημένους

από το φασιστικό στρατό κατοχής της Βουλγαρίας. Η ιστορική άγνοια τέτοιων στοιχείων της νύχτας ξεπερνάει κάθε λογική μέσου ανθρώπου που με τις πράξεις τους ταυτίζονται από τη μια με τους φασίστες κατακτητές που δολοφόνησαν και από την άλλη που θέλουν να παρουσιαστούν σαν «Έλληνες πατριώτες».   Κάθε λογική σταματάει.

Το ιστορικό με πολύ αναλυτικό τρόπο παρουσίασε η πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών, Φιλιώ Σαραντίδου. Αναφέρθηκε στη δράση των μελών του Μακεδονικού Γραφείου, στην προσπάθειά τους να οργανώσουν την αντίσταση του λαού κατά του κατοχικού στρατού πολύ πρώιμα σε  σχέση με άλλες περιοχές, τον παράνομο τύπο που εξέδιδαν, τον τρόπο που προδόθηκαν και δολοφονήθηκαν.

Παραβρέθηκαν: Από την Κ.Ε. του ΚΚΕ ο Δημήτρης Παπατολίδης, εκπρόσωποι από το Δ.Σ. ΠΕΑΕΑ – ΣΔΕ, και του παραρτήματος Δράμας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο Ροδολίβος, στον κινηματογράφο του χωριού, όπου ο Δημήτρης Παπατολίδης έκανε την κεντρική πολιτική ομιλία. Αναφέρθηκε στον αγώνα και την οργάνωση κατά του φασισμού εκείνης της εποχής, την ανάγκη της οργάνωσης στο σήμερα για να αντιμετωπιστεί ο νεοφασισμός στις μέρες μας. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, τόνισε, είναι να πάρει απάντηση από τον ίδιο το λαό. Από την οργάνωσή του και τον αγώνα

του κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος που τον γεννά.  Οι θυσίες των αγωνιστών εκείνης της περιόδου δεν πήγαν χαμένες αλλά δείχνουν το δρόμο για τους αγώνες του μέλλοντος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top