Σ. Κοτσαμπάς σε Στ. Πέτσα: Απαραίτητα τα επιπλέον μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων και η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

245211835_956177151778343_8187295416599855651_n.jpg

Το ζήτημα της απαλλαγής των επαγγελματιών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021, που έχουν πληγεί από τα μέτρα υγειονομικής θωράκισης κατά της COVID-19,  τέθηκε εκ νέου ως μείζον για την επαγγελματική κοινότητα από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (14/10/2021) υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με πρωτοβουλία του Δ. Σερρών.

Λαμβάνοντας τον λόγο και μιλώντας εκ μέρους όλων των επαγγελματιών της εστίασης αλλά και των βιοτεχνών και εμπόρων της Π.Ε. Σερρών, που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά κατά την περίοδο του lockdown στις αρχές του 2021, ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, ζήτησε επιπλέον μέτρα οικονομικής στήριξης για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία αλλά κυρίως διερωτήθηκε ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και σύσσωμης της τοπικής διοίκησης και των υγειονομικών και διοικητικών φορέων για ποιο λόγο οι δήμοι της Π.Ε., ενώ έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε απαλλαγές δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2021, όπως ανάλογα έγινε και για το έτος 2020.

“Δεν υπάρχει ακόμη η ανάλογη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το έτος 2021 από το αρμόδιο υπουργείο, που θα επιτρέψει στο Δήμο Σερρών και στον κάθε δήμο να προχωρήσει στη λήψη της εν λόγω απόφασης” ήταν η απάντηση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να ζητά πίστωση χρόνου, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα της ΟΕΒΕΣΣ εν ευθέτω χρόνω.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα έγινε στην πόλη μας προκειμένου να συζητηθούν παρουσία της τοπικής ηγεσίας τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αναπτυξιακά θέματα της  Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top