Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και τα δύο σενάρια για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

kinal-gennimata.jpg

Μπορεί ο Παύλος Χριστίδης να ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όμως όλοι περιμένουν τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε μια από τις δεκάδες συσκέψεις μεταξύ στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, ακούστηκε το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη λογική ότι είναι η μόνη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να συσπειρώσει όχι μόνο το «γεννηματικό» μπλοκ αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας νέα δυναμική στο εγχείρημα.

Ακόμη και όσοι το προτείνουν, γνωρίζουν προκαταβολικά τις ενστάσεις του κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, επιχειρηματολογούν ότι η επιλογή Παπανδρέου εκτός του ότι θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην παράταξη, έχει και ένα ιδεολογικό πρόσημο, το οποίο ενδεχομένως θα γινόταν ορατό στις εθνικές εκλογές, εισπράττοντας και ένα κομμάτι δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Στις όποιες βολιδοσκοπήσεις τού γίνονται, αρνείται ευγενικά πλην κατηγορηματικά να εμπλακεί σε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση, με τη Φώφη Γεννηματά να δίνει τη μάχη για την υγεία της. Πολλώ δε μάλλον να πάρει ο ίδιος σχετικές πρωτοβουλίες.

Ένα δεύτερο εναλλακτικό σενάριο που συζητούν ορισμένοι, εφόσον ναυαγήσει αυτό της υποψηφιότητάς του, είναι να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου -με υπόδειξη Γεννηματά- επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το μεταβατικό διάστημα του ενάμιση μήνα, μέχρι την εκλογή νέας ηγεσίας.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top