Δήμος Σιντικής : Συνάντηση Δομουχτσίδη με την Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες

-λιατσα-δημαρχος-1024x582-1.jpg

Η Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες και Επόπτης της Απογραφής στο Νομό Σερρών κυρία Χριστίνα Λιάτσα, συνοδευόμενη από την Βοηθό Επόπτη και Υπεύθυνη Απογραφής για τον Δήμο Σιντικής κυρία Μαρία Αβραμίδου, επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021 τον Δήμαρχο Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη της απογραφής πληθυσμού που θα διενεργήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή σε ολόκληρη τη χώρα. Η απογραφή πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με τον πληθυσμό της χώρας με βάση την τελευταία απογραφή, που πραγματοποιήθηκε το 2011, να είναι 10.816.286.

Λόγω της πανδημικής κρίσης, φέτος για πρώτη φορά θα μπορούν οι πολίτες να απογράφουν οι ίδιοι τον εαυτό τους μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Για αυτό το λόγο, ένας απογραφέας θα διανείμει σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα έναν κλειστό φάκελο με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, προκειμένου οι ιδιοκτήτες μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό και τους κωδικούς TAXIS, να προχωρούν στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους. Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό covid-19.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top