Δήμος Βισαλτίας : Συμμετοχή στο δίκτυο πόλεων με ποντιακές κοινότητες

IMG_20211016_110124-1024x768-1.jpg

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας στη συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 14-16 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνάντηση συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας & Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, και ομιλητές οι κ.κ.: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και ο δρ. Θεοδόσης Κυριακίδης, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός ως μέλος του Δικτύου συμμετείχε και παρενέβη στη συζήτηση μεταξύ άλλων Δημάρχων. Παρεμβάσεις επίσης έγιναν από τον κύριο Ιωάννη Βικελίδη, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠΕΞ και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τη συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διεύρυνσης των στόχων του Δικτύου, με σκοπό να συμπεριληφθεί το σύνολο των γενοκτονιών των Ελλήνων όπως Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως αναφέρθηκε σχετικά και στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Βισαλτίας. «…Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει το να λέει κάποιος είμαι Πόντιος, Μικρασιάτης, Θρακιώτης, Ντόπιος κτλ. Γι αυτό θεωρώ ότι η  Κεντρική Κυβέρνηση, κάνει ένα λάθος, αναγνωρίζοντας διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε γενοκτονία. Να πάρουμε μία πρωτοβουλία ούτος ώστε να υπάρχει μια μόνο ημερομηνία «Γενοκτονίας του Ελληνισμού». Ίσως λοιπόν θα έπρεπε και εμείς να διευρύνουμε το Δίκτυο σε προσφυγικών κοινοτήτων ή όποια άλλη ονομασία αποφασίσουμε».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top