Δήμος Σιντικης : Σε ετοιμότητα το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ-ΤΟΠ.ΟΡΓΑΝΟ-1024x461-1.jpg

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Σιντικής το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021 με θέμα τον προγραμματισμό δράσεων πρόληψης φυσικών καταστροφών ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία που είχαν κατά την αντιπυρική περίοδο και τους ζήτησε να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα. «Όλος ο μηχανισμός οφείλει να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορεί να παρέμβει όταν και όπου χρειαστεί, για αυτό και ο συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι απαραίτητος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Σιντικής είναι ο πρώτος δασικός Δήμος στη χώρα. Παράλληλα, ζήτησε να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων επαφής, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη με διαδικασίες ΑΣΕΠ ενός οδηγού, αλλά και ότι αναμένεται και η πρόσληψη ενός χειριστή βαρέων οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.Στάθης Ζαπρίδης σημείωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα το καλοκαίρι και πρόσθεσε ότι τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτοιμα να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής κ.Αριστείδης Καραντζούλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων ή σεισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Πολιτική Προστασία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο σε οποιονδήποτε χρειαστεί βοήθεια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ κ.Παύλος Κορωνίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε στον προληπτικό καθαρισμό φρεατίων και σχαρών, αλλά και στην αντικατάσταση κρουνών και συμπλήρωσε ότι το προσωπικό και τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΣΙ είναι έτοιμα να συνδράμουν όταν τους ζητηθεί.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ.Γιάννης Τορουνίδης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου & Προμαχώνα κ.Παναγιώτης Σαββίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών κ.Κωνσταντίνος Αργυρίου, από πλευράς της Πυροσβεστικής ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών κ.Νίκος Παπαδόπουλος και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σιδηροκάστρου και Ποροΐων κ.κ.Θανάσης Ρηγανάς και Κωνσταντίνος Γκίνης αντίστοιχα, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου κ.Άγγελος Κράσιος, ο Δασάρχης Σιδηροκάστρου κ.Στυλιανός Γαϊδαρτζής, οι Πρόεδροι Σιδηροκάστρου και Βυρώνειας κυρία Αθανασία Αγγελίδου και κ.Παύλος Ναζηρίδης αντίστοιχα, ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης κ.Θεόδωρος Ναζηρίδης κ.α.. Όλοι τους σημείωσαν ότι υπήρχε άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και υποσχέθηκαν αυτή να συνεχιστεί και τη χειμερινή περίοδο, με τους Διοικητές των Π.Κ. Σιδηροκάστρου και Ποροΐων να ευχαριστούν τον Δήμο Σιντικής, που όπως είπαν, είναι πάντοτε δίπλα τους σε ότι κι αν χρειαστούν.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top