Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου – Όλα τα ονόματα

gap1.jpg

Του Βασίλη Σκουρή

Με ενθουσιασμό αλλά με μεγάλες αντιδράσεις έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την αρχηγία στο Κίνημα Αλλαγής, μια υποψηφιότητα που αλλάζει όλα τα δεδομένα στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο του τη «Νέα Αλλαγή» , παράταξη «μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνίστρια των εξελίξεων», αλλά –και δίνοντας το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα- «καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής κίνησης διακυβέρνησης».

«Θα δώσουμε έναν αγώνα αξιοπρεπή για το μέλλον της παράταξης», είπε μιλώντας στους είκοσι περίπου στενούς του συνεργάτες που παραβρέθηκαν στο Ίδρυμα Παπανδρέου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να μπει σε πόλωση με τους αντιπάλους του για την ηγεσία που θα το επιδιώξουν: «Κάποιοι θα επιχειρήσουν να μας πολώσουν. Ξέρω ότι θα δεχτώ μικροπολιτική πολεμική και αήθεις επιθέσεις. Δεν πρόκειται να τσιμπήσω στον πόλεμο που θα δεχτώ».

Μεταξύ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο συντονιστής του Κινήματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Ελενόπουλος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας που έχει ένα γενικότερο ρόλο στις εξελίξεις και στη χάραξη της στρατηγικής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης (που έχει υπογράψει την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη, το οποίο και στήριζε μέχρι να εκφράσει τη βούληση να είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός), ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Πέτρος Λάμπρου, η Αφροδίτη Παπαθανάση και άλλοι.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, αναμένεται να συγκροτήσει μαζί με τους παραπάνω ένα νέο επιτελείο, το οποίο και θα αποτελεί το επιτελείο του για την εκλογική μάχη. Μεταξύ αυτών, όπως πληροφορούνται τα θα είναι η Τόνια Αντωνίου , που την αντίστοιχη περίοδο υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιώργος Καμίνης ή ο εκπρόσωπός του, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Απόστολος Πόντας, πρόεδρος της ΕΔΕΜ, πρόσωπα δηλαδή που εκπροσωπούν όλους τους χώρους που στηρίζουν (ή θα στηρίξουν) την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Χριστοδουλάκη
Τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα , στηρίζει και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο νεαρός και ο φέρελπις Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, που τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης στη Χαριλάου Τρικούπη και που μέχρι τώρα εκτιμούνταν ότι θα συμπαρατασσόταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και , όπως πληροφορείται η στήλη, εργάζεται για αυτή, στο πλαίσιο που του επιτρέπει πάντα ο θεσμικός του ρόλος, τον οποίο δείχνει αποφασισμένος να υπερασπίσει απαρέγκλιτα έως το τέλος.

Η Δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υποψηφιότητά του
«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top