Την ψώνισε ο Γιώργος και συμπεριφέρεται ως Λουδοβίκος…

papandreou-anakoinosh-1068x623-1.webp

Δύο Λουδοβίκοι σε μία πολιτική σκηνή δεν χωρούν…

Απασφάλισε ο Γιώργος Παπανδρέου και μας γύρισε στις εποχές του 2009 με την συμπεριφορά του. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις των δείχνουν δεύτερο στην προτίμηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ!

Οσον καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου διένυε την προσωπική του πολιτική έρημο και δεν του έδινε σημασία ουδείς, ήταν εξαιρετικώς εσωστρεφής και συνεσταλμένος. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις εργασίες του οποίου μετείχε ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπίας, καθόταν σε μια γωνιά, ήταν συνήθως λιγομίλητος και τα έλεγε με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του για το ΚΙΝ.ΑΛ. συμπεριφέρεται, όμως, ως πρόεδρος. Παντού συνοδεύεται από γραμματέα, φωτογράφο, φρουρούς. Πρεμιέρα στις θορυβώδεις εμφανίσεις έκανε στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων. Η γραμματέας του προηγήθηκε και τσέκαρε πού θα καθίσει, ενώ, μετά την είσοδό του, έκανε την εμφάνισή του ο προσωπικός του φωτογράφος.

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου. Η πρώτη και συντριπτική ήττα ήρθε με την πλήρη αδιαφορία των συνυποψηφίων του, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο μόνος που απέσυρε το ενδιαφέρον του, υπέρ του Γιώργου φυσικά, ήταν ο Κεγκέρογλου! Ο οποίος μάλιστα δεν είχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί.

Ακόμα και ο Γερουλάνος με τον Καστανίδη συνεχίζουν απτόητοι τον προεκλογικό του αγώνα, προσκομίζοντας τις απαραίτητες υπογραφές ώστε να προχωρήσουν οι υποψηφιότητες τους. Οπωσδήποτε ο Γιώργος δεν περίμενε αυτή την συμπεριφορά από ανθρώπους τους οποίους είχε υπουργούς στην κυβέρνηση του. Κάπως αλλιώς φυσικά τους έλεγαν τότε, αλλά ο όρος «κηπουρός», χάθηκε στην αχλή της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Μας έμεινε μόνον ο Λουδοβίκος…

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στο κομμάτι των σφυγμομετρήσεων. Αφού ο Γιώργος φαίνεται να έρχεται δεύτερος, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κινήματος.

Ήδη μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι συμφωνούν ότι μετά την εκλογή, το κίνημα θα πρέπει να πάρει το αρχικό του όνομα, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητά του Γιώργου. Βλέπουν πλέον το φάντασμα της διάσπασης και της απαξίωσης να πλανάται, σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου εκλεγεί πρόεδρος. Το παράδειγμα του ΚΙΔΗΣΟ άλλωστε είναι νωπό…

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top