Η απλή αναλογική, η Πορτογαλία και το Μέγαρο Μαξίμου

71aeeaab88c4fee8f7b1f902a6ed7f22_L.webp

Πλειάδα Μέσων ενημέρωσης έγραψαν για την απόφαση του ΚΚ Πορτογαλίας να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, ότι η χώρα «πληρώνει την απλή αναλογική, στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε χθες η ταυτόχρονη αναπαραγωγή σε πλειάδα Μέσων ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, μετά και την είδηση ότι το ΚΚ Πορτογαλίας θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα.

Όλως παραδόξως, το σύνολο των Μέσων που αναπαρήγαγαν την είδηση είχαν ακριβώς την ίδια «έμπνευση», αφού πέρα από το περιεχόμενο που ήταν ολόιδιο σαν να γράφηκε από το ίδιο χέρι, έβαλαν πανομοιότυπο τίτλο: «Η Πορτογαλία πληρώνει την απλή αναλογική, στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση».

Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητη η σύμπτωση με την αναπαραγωγή του ίδιου άρθρου σε πολλές ιστοσελίδες ταυτόχρονα, κάνοντας λόγο για συντονισμένη από το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθεια αποδόμησης της απλής αναλογικής με αφορμή την κυβερνητική κρίση στην Πορτογαλία μέσω… non paper. Συνεργάτης μάλιστα του κ. Τσίπρα σχολίαζε πως όσο η φθορά του κ. Μητσοτάκη εντείνεται, τόσο θα προσπαθούν να μετατρέψουν σε «σκιάχτρο» τις εκλογές με απλή αναλογική «επιβεβαιώνοντας το φόβο του για έξωση του από την εξουσία και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα».

Πάντως, οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι αυτό που «ξέχασε» να αναφέρει ο συντάκτης του εν λόγω non paper είναι ότι ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα – ακριβώς χάρη στην απλή αναλογική – κυβερνά ήδη από το 2015 με τον συνασπισμό του με το αριστερό «Μπλόκο» και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και μάλιστα και ως κυβέρνηση μειοψηφίας. Έξι χρόνια προοδευτική κυβέρνηση με την απλή αναλογική, δεν το λες και χάος ή ακυβερνησία…

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top