ΚΙΝΑΛ: Μοιράζονται ρόλους Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης, Κατρίνης

GMJ.jpg

Σε συμβιβαστική λύση καταλήγουν στο ΚΙΝΑΛ όπως όλα δείχνουν, για το θέμα που προέκυψε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος η οποία συνέρχεται αύριο στις 18:30.

Ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου έχει συγκαλέσει για το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίαση των βουλευτών, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ποιος εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής και ποιος αντικαθιστά την εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά στη θέση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μέχρι στιγμής ουδείς επιθυμεί να τεθεί θέμα εκλογής νέου προέδρου της ΚΟ και άρα να στηθούν κάλπες. Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει ωστόσο, αναλόγως της εξέλιξης αυτού του μπρα ντε φερ, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβα τζενεράλε για τη σύγκρουση στις εσωκομματικές εκλογές.

«Αν δεν πάμε ενωτικά, ό,τι κερδίσαμε στην κοινωνία θα το χάσουμε» παραδέχονται κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Τελικώς, μετά από συμβιβαστικές προσπάθειες στις οποίες σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρ. Πρωτόπαπας και Μανώλης Οθωνας, με διαρκείς τριγωνικές συνεννοήσεις με τους Β. Κεγκέρογλου, Κ. Σκανδαλίδη και Μ. Κατρίνη, καθώς και κείμενα που γράφονται και σβήνονται όλο το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι βρέθηκε το modus vivendi.

Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να επαναβεβαιώσει ότι ορισμένα από τα λειτουργικά και θεσμικά καθήκοντα (πχ. διάσκεψη προέδρων) θα εξακολουθούν να είναι στον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου και αντιστοίχως, τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα (ομιλίες στη Βουλή, παρεμβάσεις κλπ) θα ασκούν οι κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης ως α’ και β’ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αντιστοίχως. Εφόσον απαιτηθεί από κάποιο ειδικό θέμα, ίσως να χρειαστεί να οριστεί και τρίτος εκπρόσωπος να μιλήσει στη Βουλή, έπειτα από σχετική συνεννόηση.

Στα πρακτικά ζητήματα υπογραφών κλπ. η λύση που προκρίνεται είναι να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές τον Β. Κεγκέρογλου, να υπογράφει, όχι ως πρόεδρος αλλά ως γραμματέας της ΚΟ.

Οθωνας: Τώρα που «έφυγε η μαμά» από το σπίτι να αποδείξουμε ότι ενηλικιωθήκαμε

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφη Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας σε αιχμηρή ανάρτησή του προέτρεψε τους πάντες να (από)δείξουν ότι έχουν «ενηλικιωθεί», καλώντας τους να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη νέα κατάσταση.

«Η συζήτηση περί ρόλων στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο κ. Όθωνας.

Radar.gr.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top