Ο Δήμος Σιντικής στις «Ημέρες τοπίου της Αδριατικής» του ADRILINK

genikh-1024x461-1.jpg

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Ημέρες τοπίου της Αδριατικής» διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, στην οποία τον Δήμο Σιντικής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λεωνίδας Λεονάκης. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ADRILINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών.

Μέσω της ημερίδας, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για το όλο έργο, χάρη στο οποίο θα δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα πιο σημαντικά φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά, ψυχαγωγικά και οινο-γαστρονομικά στοιχεία όλων των περιοχών του Νομού Σερρών. Πρόκειται ουσιαστικά για ψηφιακές θεματικές διαδρομές, που θα βοηθήσουν στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

Ο Δήμος Σιντικής είναι ένας από τους Δήμους του Νομού Σερρών που διαθέτουν πλούσιο τουριστικό προϊόν, όπως το Ρουπελ και την αναβίωση της μάχης των οχυρών, την Κερκίνη, τα ορεινά χωριά του με τα γραφικά γεφύρια και τις έντονες γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, τους καταρράκτες και τα σπήλαια, τα ιαματικά λουτρά, τα ορεινά μονοπάτια που δίνουν την ευκαιρία στους περιπατητές να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, το Βυζαντινό Κάστρο, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και άλλα πολλά. Τοπία, μνημεία, αξιοθέατα, τα οποία αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας προκειμένου να αποτελέσουν μέρος των ψηφιακών θεματικών διαδρομών.

Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι όλα τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα παρουσιαστούν σε ψηφιακούς χάρτες στο Κέντρο Διερμηνείας Τοπίου, το οποίο θα βρίσκεται στην πόλη των Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top