Σέρρες : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα τιμολόγια ¨΄φωτιά ¨¨ στην ηλεκτρικη ενέργεια

-ΣΕΡΡΩΝ-681x369-1.jpg

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών,

ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) Σερρών, και

 ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών

καλούν όλο το σερραϊκό λαό να παραβρεθεί την Παρασκευή 12/11/2021 και ώρα 12:0 έξω από τα γραφεία της Δ.Ε.Η. για να απαιτήσει φτηνό ρεύμα για όλο το λαό, κανένα λαϊκό σπίτι δίχως ρεύμα.

Σαν χάρτινος πύργος κατάρρευσε η φιλολογία ότι ο ανταγωνισμός με την απελευθέρωση της ενέργειας θα έριχνε τις τιμές. Αντίθετα βλέπουμε ότι με την πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, για κατάργηση της καύσης του λιγνίτη και στροφή στις δήθεν πράσινες μορφές ενέργειας η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εξαρτάται πιο πολύ από το φυσικό αέριο και μειώνει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας. Από την άλλη οι τιμές των καυσίμων αυξάνουν αλματωδώς παρασύροντας και τις τιμές του ρεύματος.  Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η μετατροπή της σε Α.Ε. δεν επιτρέπουν την εφαρμογή φιλολαϊκών μέτρων για φτηνό ρεύμα. Αντίθετα ακολουθεί μια πολιτική αύξησης των κερδών των επενδυτών της και των άλλως ιδιωτικών εταιρειών ρεύματος.

Εμείς, ο σερραϊκός λαός,

διεκδικούμε  από την ΔΕΗ ΑΕ, τις άλλες εταιρείες παροχής και την κυβέρνηση:

  • Να σταματήσουν τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στους ανέργους, σε ασθενείς, απόρους, ανάπηρους, σε φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος.
  • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για τον λαό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια.
  • Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών  που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις έως και 100 δόσεων, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή για την επανασύνδεση.
  • Να αφαιρούνται τα διάφορα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό του δήμου και να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση από την κυβέρνηση στους δήμους, για την κάλυψη αυτών των απωλειών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου πετρελαίου

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top