Η ακρίβεια κάνει… παρέλαση μαζί με τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

59ea2cc3130eadc25805c342d9771d5f_L.jpg

Τα κρούσματα σε όλη τη χώρα έχουν αύξηση άνω του 50% την τελευταία εβδομάδα ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει πλέον τους 500 και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την ακρίβεια, θα πληρώνουν και 10 ευρώ σε rapid test για να μπουν στα σούπερ μάρκετ….

Όπως είναι λοιπόν γνωστό, αναμένεται να αλλάξουν οι κανόνες στα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, θα αλλάξει ο κανόνας της πληρότητας εντός των καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή ισχύει ο κανόνας 1 πελάτης ανά 2 τμ ενώ αυτό θα αλλάξει επιστρέφοντας στο κανόνα ένας πελάτης ανά 7 ή ανά 9 τμ.

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να μπουν rapid test υποψρεωτικά για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

Αυτά τα νέα μέτρα έρχονται μαζί με το κύμα ακρίβειας. Συγκεκριμένα, στη μέγγενη βρίσκονται οι καταναλωτές εξαιτίας του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια που έχει προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στις τιμές προϊόντων. Από τη μια πλευρά οι λογαριασμοί ρεύματος κρύβουν σημαντικές αυξήσεις και από την άλλη η τιμές σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που ανεβαίνουν συνεχώς.

Καταναλωτές διαμαρτύρονται για το κύμα ανατιμήσεων και σημειώνουν στο OPEN ότι οι λογαριασμοί που έφτασαν στο σπίτι τους έχουν αύξηση έως και 100% σε σχέση με τους αντίστοιχους τις προηγούμενης χρονιάς.

Μέσα σε λίγες ημέρες οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν:

  • τα φρέσκα ψάρια κατά 21% ακριβότερα
  • τα μακαρόνια κατά 9,6%,
  • το βόειο κρέας κατά 9,1%
  • και το συσκευασμένο ρύζι 7 ,2%.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους και κυρίως για έναν μισθωτό που αμείβεται με τα 558 του κατώτατου μισθού. Μπροστά στο εκρηκτικό κοκτέιλ των ανατιμήσεων στο ρεύμα, το υπουργείο Ενέργειας υπερδιπλασίασε το επίδομα για τον Νοέμβριο στα 39 ευρώ από τα 18 ευρώ, όπου διέθετε τον Οκτώβριο.

Έτσι ένα νοικοκυριό που κατανάλωσε 400 κιλοβατώρες θα χρεωθεί για τις πρώτες 300 ώρες 55,5 ευρώ από τις οποίες θα αφαιρεθεί η επιδότηση των 39 ευρώ. Για τις υπόλοιπες 100 κιλοβατώρες θα πληρώσει 35 ευρώ. Επομένως, θα κληθεί να βγάλει από την τσέπη του συνολικά 51,5 ευρώ αντί για 90,5 που θα κατέβαλε αν δεν υπήρχε η εν λόγω κρατική παρέμβασ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top