Προμαχώνας : Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σερραίων Εστιατόρων ( φωτο )

watermarked-KOSMOS-ESTIATORES-PROMAXONA-1392x1045-1.jpg

Μήνυμα αγωνίας για τον κλάδο τους έστειλαν από τον Προμαχώνα οι εκπρόσωποι της Εστίασης των Σερρών, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

Στην ειρηνική διαμαρτυρία τους στον Προμαχώνα, ο οποίος επιλέχθηκε ως κατεξοχήν εμβληματικό και ιστορικό σημείο αγωνιστικών δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, συμμετείχαν άνθρωποι της εστίασης από ολόκληρο το Νομό Σερρών διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν σχεδόν καθολική, ενώ περισσότεροι από 300 ήταν οι άνθρωποι της εστίασης που βρέθηκαν στον Προμαχώνα.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης, που περιέφεραν ένα φέρετρο στο χώρο της συγκέντρωσης θέλοντας να δείξουν το μέγεθος του προβλήματος για τον κλάδο τους,  έχοντας στον πλευρό τους τους τοπικούς φορείς, κατέθεσαν το πανελλήνιο ψήφισμα της εστίασης κατά των κυβερνητικών μέτρων στους  βουλευτές των Σερρών, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και σε άλλους φορείς, που έδωσαν το παρών στηρίζοντας τον αγώνα των εστιατόρων.

Οι διεκδικήσεις αφορούν στο σύνολό τους στη λήψη μέτρων που δεν θέλουν να δυσχεράνουν τον αγώνα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, επικεντρώνονται τουναντίον αποκλειστικά στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και έχουν αντισταθμιστικό χαρακτήρα:

  • Αναπροσαρμογή (μείωση) των προστίμων.
  • Μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε ΜΗ επιστρεπτέες.
  • Συμμετοχή της ΠΟΕΣΕ στις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές πριν την λήψη των αποφάσεων.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή των επαγγελματιών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς που όπως υπογράμμισε οι συνάδελφοι του έκλεισαν τα καταστήματά τους σε ποσοστό 99% διεκδικώντας αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των επιχειρήσεών τους, που, λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων και της κατά το ήμισυ μείωσης της πελατειακής τους βάσης έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημίες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη τους στον αγώνα τους απηύθυναν οι βουλευτές των Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστας Μπούμπας (Ελληνική Λύση), ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμ. Παππά, Δημήτρης Νότας, ο αντιδήμαρχος Σερρών Γιάννης Τουρτούρας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Θανάσης Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. Θεολόγης Βενέτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα, ο Πρόεδρος του σωματείου νοσοκομειακών υπαλλήλων του Γ.Ν.Σ. Γιάννης Αγοραστός, η Πρόεδρος ΣΟΧ νοσοκομειακών Ναταλία Ζαράκη, ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ” και υποψήφιος για τον επιμελητηριακό θώκο Κώστας Βέρρος, ο πρώην βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης και το επίτιμο μέλος της ΟΕΒΕΣΣ και πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, Χρήστος Καπετάνιος.

https://www.ertnews.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top