Δήμος Σιντικής : Νέος Γενικός Γραμματέας o Ιάκωβος Ιακωβίδης

-ιακωβος-1024x768-1.jpg

Με απόφαση του Δημάρχου Φώτιου Δομουχτσίδη, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Σιντικής αναλαμβάνει και επίσημα ο πρώην Δήμαρχος Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης έως και τη λήξη της θητείας της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής.

Γεννημένος στις 24 Ιουλίου του 1962 στα Κάτω Πορόϊα Σερρών γόνος Ποντιακής οικογένειας είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Φοίτησε με υποτροφία στο ΚΑΤΕΕ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Δομικών Έργων» και είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, και διδάσκει σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Με πλούσια εμπειρία στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ενασχόληση του ξεκινάει από το 1995 που εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στα Κάτω Πορόϊα και συνεχίστηκε ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερκίνης την περίοδο 1999-2002.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος Κερκίνης για δύο συνεχόμενες τετραετίες κατά τις οποίες υλοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο.

Στην συνέχεια και μια τριετία (2011-2014) ήτο Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Σερρών, ενώ αργότερα προσλήφθηκε το 2016 στην θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Σιντικής.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κοινωνική Πολιτικής, Απασχόλησης & Αλληλεγγύης της ΚΕΔΚΕ, ενώ συμμετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Σερρών από το 2007-2010. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος & Μέλος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάδειξης της λίμνης Κερκίνης, μέλος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και της ΕΣΑΝΣ.

Μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Ιάκωβος Ιακωβίδης ανέφερε:

 «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο για την τιμή να με ορίσει Γενικό Γραμματέα του Δήμου Σιντικής, μία θέση αυξημένης ευθύνης την οποία δεσμεύομαι να υπηρετήσω με εντιμότητα και αξιοκρατία, συμβάλλοντας με την εμπειρία και τις γνώσεις μου στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Σε αγαστή συνεργασία με το υπηρεσιακό προσωπικό είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε την ταχύτερη υλοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και του οράματος της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των Δημοτών μας.»

Για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης τονίζοντας τα εξής:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ιακωβίδη και είμαι σίγουρος ότι θα την έχει. Το έχει αποδείξει ο πρότερος του πολιτικός βίος και η σταδιοδρομία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επενδύουμε στην αντίληψη που διαθέτει και την εμπειρία του, ενώ αποτελεί έναν έμπιστο συνεργάτη με σωστή κρίση, που διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του με απόλυτη συνέπεια. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κ. Τρύφωνα Μηλιάδη, τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Δήμο.»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top