Δήμος Βισαλτίας : Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Πολυτεχνείο

257467682_175355694738450_4053273144078670773_n.jpg

Ο Δήμος Βισαλτίας, με μία λιτή τελετή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά συμβολική και ουσιαστική για το μήνυμα της ημέρας, τίμησε την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το πρωί της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου 2021 στο μνημείο Ηρώων στη Νιγρίτα κατέθεσαν στεφάνι για τον Δήμο Βισαλτίας, ο Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Χατζημάρκος, για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, κα Γιώτα Αργυροπούλου, για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μαθήτρια του ΕΠΑΛ και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας.

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νιγρίτας τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου αφήνοντας από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο μνημείο Ηρώων και με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης Εκπαιδευτικοί και μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

«Για δεύτερη χρονιά η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμπίπτει με την πανδημία και σεβόμενοι απόλυτα όλα τα μέτρα απαγόρευσης που ισχύουν με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Βισαλτίας τίμησε τους αγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου.

Πρόκληση για εμάς είναι να εμβαθύνουμε και να θωρακίσουμε τις αξίες και τους θεσμούς για τους οποίους έγινε η εξέγερση.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει διαχρονικό και αναλλοίωτο ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις γενιές του μέλλοντος».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top